Minas designs: νέα συλλογή με πορσελάνινα είδη

Η δωρική ματιά του Έλληνα σχεδιαστή σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης, που είναι εργονομικά, καλαίσθητα και συλλεκτικά.

Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που ο Minas, ο κορυφαίος Έλληνας σχεδιαστής, έφυγε από τον κόσμο μας, και το έργο του μένει ζωντανό στην καρδιά μας, συνεχίζοντας να ανθίζει στα χέρια των δύο γιων του, Αρίωνα και Προμηθέα. Αυτές τις ημέρες, επιστρέφει στην επικαιρότητα μια αγαπημένη σειρά πορσελάνινων ειδών καθημερινής χρήσης, που περιλαμβάνει κούπες για κάθε είδους καφέ, αλλά και ένα πρωτότυπο δαχτυλίδι για πετσέτα, τα οποία είχε σχεδιάσει ο ίδιος, εστιάζοντας πρωτίστως στη χρηστική αξία τους.

Ο Minas δεν σχεδίασε τα σκεύη πιο χαμηλά ή πιο ψηλά, ούτε πιο λεπτά ή πιο χοντρά. Μέτρησε με προσοχή την ανθρώπινη παλάμη, τις αποστάσεις των χεριών και των δακτύλων. «Αν μπορώ να βελτιώσω έστω και ελάχιστα την καθημερινότητά μας, νιώθω ικανοποιημένος», συνήθιζε να λέει. Η λαβή στα φλιτζάνια είναι φτιαγμένη για ένα δάχτυλο, ενώ το χαμηλό κέντρο βάρους προσφέρει τέλεια σταθερότητα και την πιο άνετη αίσθηση.

Το πιατάκι που τα συνοδεύει είναι σχεδιασμένο με τρόπο ώστε όταν τοποθετεί κανείς το φλιτζάνι να γλιστράει μόνο του και να βρίσκει το κέντρο. Ακόμη κι αν το γείρει με κλίση 45 μοιρών το φλιτζάνι δεν μπορεί να πέσει, ενώ διαθέτει και θέση για να ισορροπεί το κουταλάκι. Η κούπα, το πιο universal από τα αντικείμενα, έρχεται σε μεγάλο μέγεθος για να φιλοξενεί κάθε είδους ρόφημα, ενώ η λαβή της είναι σχεδιασμένη για δύο δάχτυλα. Όλα τα παραπάνω είναι διαθέσιμα με μπλε ή ασημένια λεπτομέρεια. Το δαχτυλίδι για πετσέτα κυκλοφορεί για πρώτη φορά.

Ο Minas το είχε σχεδιάσει με την πρόθεση να κυκλοφορήσει σε ασήμι, αλλά τελικά εντάχθηκε στη συλλογή «πορσελάνινα σκεύη καθημερινής χρήσης» ως μια μικρή πολυτέλεια που μας υπενθυμίζει τη χρήση της υφασμάτινης πετσέτας στο καθημερινό τραπέζι. Η παραγωγή των πορσελάνινων ειδών με την υπογραφή του Minas γίνεται στην Τσεχία στο εργοστάσιο της Goldfinger Porcelan, στο πλαίσιο μιας συνεργασίας που αναμένεται να μας χαρίσει στο μέλλον περισσότερες συλλογές από το φίνο αυτό υλικό. Αναζητήστε όλη τη σειρά στα καταστήματα Minas στην Κηφισιά και τη Μύκονο αλλά και στο eshop.minas-designs.com.

 

More Stories
Rolex: Τα νέα μοντέλα της μάρκας για το 2022