Mido: 20 χρόνια δημιουργίας με έμπνευση την Αρχιτεκτονική

Η Mido γιορτάζει φέτος 20 χρόνια μιας μοναδικής και διαχρονικής δέσμευσης, με νέα συλλεκτικά μοντέλα αφιερωμένα στη μεγάλη τέχνη της φόρμας, την Αρχιτεκτονική.

Από το 2002, η Mido δημιουργεί νέα μοντέλα αντλώντας έμπνευση από μια τέχνη που – όπως όλα τα ρολόγια των Ελβετών ωρολογοποιών – ξεπερνά τις εποχές: την αρχιτεκτονική. Τότε ήταν η χρονιά που ήταν αφιερωμένη στην πρώτη συλλογή All Dial, της οποίας ο σχεδιασμός εμπνεύστηκε από ένα ιστορικό μνημείο, που είναι τόσο διάσημο όσο και αξιοσημείωτο: το Κολοσσαίο στη Ρώμη.

Για να γιορτάσει τα 20 χρόνια αυτής της μοναδικής συλλογής και για να ρίξει ένα ακόμα πιο λαμπερό φως στις αξίες που μοιράζεται η Mido, με την οραματική αλλά και διαχρονική πειθαρχία της αρχιτεκτονικής, η μάρκα θα παρουσιάσει πέντε αποκλειστικά μοντέλα από τις κορυφαίες συλλογές της: All Dial, Baroncelli, Ocean Star, Multifort και Commander. Κάθε μοντέλο θα αποτίει φόρο τιμής στο εμβληματικό κτίριο με το οποίο συνδέεται και όλα θα παρουσιάζονται σε ένα ειδικό επετειακό κουτί. Όλες οι δημιουργίες αυτής της “αρχιτεκτονικής σειράς” θα αποκαλυφθούν στη διάρκεια του 2022.

Η Mido δημιουργεί ρολόγια με αισθητική και σύγχρονη μηχανική, τα οποία αντέχουν στη δοκιμασία του χρόνου, από το 1918. Είναι φυσικό, λοιπόν, ότι αυτή η δέσμευση οδήγησε τη μάρκα να εμπνευστεί από την αρχιτεκτονική και τα εμβληματικά κτίρια που επίσης αψηφούν τον χρόνο, και στα οποία η Mido αναγνωρίζει τέσσερις βασικές αξίες της: την καινοτομία, την λειτουργικότητα, την αισθητική και τη διαχρονικότητα. Από το 2002 που δημιουργήθηκε η συλλογή All Dial, η τέχνη της αρχιτεκτονικής έχει γραφτεί στο δημιουργικό DNA της Mido και έχει επηρεάσει όλες τις συλλογές της.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022, η Mido θα γιορτάζει τα 20 χρόνια των δεσμών της με την αρχιτεκτονική και φυσικά με τη μοναδική αισθητική που έχει εμπνεύσει. Πέντε περιορισμένες εκδόσεις από τις πιο ονομαστές συλλογές της θα παρουσιαστούν τους επόμενους μήνες, καθεμία από τις οποίες θα τιμά το δικό της αρχιτεκτονικό μνημείο, με μια διακριτική λεπτομέρεια στο καντράν καθώς και με ανάλογη χάραξη στο πίσω μέρος της κάσας κάθε ρολογιού.

Ο αριθμός των τεμαχίων θα είναι περιορισμένος ανάλογα με την ημερομηνία εγκαινίων κάθε μνημείου, εκτός από το All Dial, το οποίο θα διατεθεί σε 2.022 συλλεκτικά κομμάτια. Θα κυκλοφορήσει μέσα σε ένα ειδικό κουτί στολισμένο με ένα συλλεκτικό μετάλλιο, όπως και όλα τα επόμενα μοντέλα, γιατί κάθε ένα από αυτά τα αποκλειστικά κομμάτια είναι και ένας ξεχωριστος φόρος τιμής στο πάθος της Mido για την αρχιτεκτονική.

Περισσότερες πληροφορίες για την Mido εδώ

Αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece

More Stories
Τεύχος 3