Μία νέα φίρμα γεννιέται…

Η De Bougainville είναι ένα όνομα άγνωστο στην υψηλή ωρολογοποιία, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει σταδιακά άμεσα αναγνωρίσιμο μέσα από τις ωρολογιακές της δημιουργίες.

Η φίρμα δανείζεται το όνομά της από τον Louis-Antoine de Bougainville, έναν διάσημο Γάλλο εξερευνητή, ο οποίος ήταν ο πρώτος Γάλλος που κατάφερε να γυρίσει όλο τον πλανήτη για επιστημονικούς σκοπούς. Η εταιρεία έχει την έδρα της στο Plan-les-Ouates, στα περίχωρα της Γενεύης.

Η εταιρεία έχει έτοιμη και την πρώτη της συλλογή την οποία ονομάζει “Le Fuseau de la Découverte” και η οποία παρουσιάζει σαν πρώτο δείγμα γραφής ένα world timer με υποστήριξη ωρών, λεπτών, δευτερολέπτων και ημερομηνίας σε κάθε μία από τις 24 χρονικές ζώνες που προβάλλει.

Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός καινοτόμου συστήματος στο καντράν όπου η ώρα προσαρμόζεται στη χρονική ζώνη, ενώ ένα πλανητικό σύστημα γραναζιών συνδέει όλες τις πόλεις με το καντράν προκειμένου να μπορεί ο κάτοχός του να βλέπει την ώρα σε κάθε μία από αυτές με μία ματιά. Το ρολόι έχει διπλό μπαριλιέ με Power reserve που φτάνει τις 120 ώρες, ενώ όλες οι επιμέρους ρυθμίσεις γίνονται εύκολα.

More Stories
Rolex: Τα νέα μοντέλα της μάρκας για το 2022