Les Heures Mystérieuses de Cartier

Τα Mystery Clocks της Cartier είχαν προκαλέσει το ενδιαφέρον των φίλων της ωρολογοποιίας εδώ και έναν αιώνα περίπου, με τους δείκτες τους που φαίνονται σαν να αιωρούνται στο κενό ενός καντράν.

Φέτος, η Cartier επαναφέρει τον θρύλο και παρουσιάζει το Mystery Clock σε δύο εκδοχές, στο Rotonde de Cartier Double Tourbillon Mystérieux, με τον Calibre 9454 MC, όπου το tourbillon εμφανίζεται να αιωρείται στο καντράν και το Rotonde de Cartier Mystérieuse, με τον μηχανισμό Calibre 9981 MC, όπου οι δείκτες των ωρών και των λεπτών μοιάζουν να πετούν μέσα στο κενό του καντράν.

To πρώτο βρίσκεται μέσα σε μια πλατινένια κάσα διαμέτρου 45 mm και είναι αδιάβροχο μέχρι τα 30 μέτρα. Ο μηχανισμός τους είναι μηχανικός με χειροκίνητο κούρδισμα, 242 μέρη, και 25 λίθους. To ελατήριό του εκτελεί 21.600 ταλαντώσεις την ώρα και έχει power reserve 52 ώρες.

Το Rotonde de Cartier Mystérieuse έχει στρογγυλή κάσα διαμέτρου 42 mm από ροζ ή λευκό χρυσό και είναι και αυτό αδιάβροχο μέχρι τα 30 μέτρα βάθος. Ο μηχανικός μηχανισμός του έχει χειροκίνητο κούρδισμα, 158 μέρη και 27 λίθους. Εκτελεί 21,800 ταλαντώσεις την ώρα και το power reserve του είναι 48 ώρες.

Δείτε τα και τα δύο στο video που ακολουθεί.

 

More Stories
Έλληνας o νικητής του διαγωνισμού φωτογραφίας της RW