Kross Studio: Game of Thrones – House of the Dragon Collector Sets

Το Kross Studio παρουσιάζει μια νέα συλλογή σε συνεργασία με την Warner Bros. Η μάρκα ερμηνεύει εκ νέου τους κώδικες της υψηλής ωρολογοποιίας αντλώντας έμπνευση από τον θρυλικό κόσμο του «Game of Thrones» και του «House of the Dragon».

H Kross Studio, ξεπερνά για άλλη μια φορά τα όρια παρουσιάζοντας μια σειρά από συλλεκτικά σετ, το καθένα αφιερωμένο σε έναν δράκο από το franchise του Game of Thrones. Τα σετ είναι περιορισμένες εκδόσειςκαι  περιλαμβάνουν ένα ρολόι με tourbillon και ένα λειτουργικό γλυπτό σε σχήμα αυγού δράκου. Κάθε μοναδικό σετ της σειράς είναι αφιερωμένο σε έναν μόνο δράκο από το  «Game of Thrones» και τη σειρά που το διαδέχτηκε, «House of the Dragon». Αυτά τα αριστοτεχνικά κατασκευασμένα έργα τέχνης συνδυάζουν άψογα την έμπνευση από τον εμβληματικό κόσμο του Westeros με την υψηλή ωρολογοποιία.


Το ρολόι σχεδιάστηκε από τον ιδρυτή του Kross Studio, Marco Tedeschi, και κατασκευάστηκε με όλη την ακρίβεια και την κομψότητα που θα απαιτούσε ένα μέλος της οικογένειας Targaryen. Ενσωματώνει τους ξεχωριστούς αισθητικούς κώδικες του οίκου Targaryen, από την πολυτελή θήκη του μέχρι τις περίπλοκες λεπτομέρειες στο μηχανισμό του. Ο Tedeschi συνδύασε αριστοτεχνικά τις παραδοσιακές τεχνικές ωρολογοποιίας με το μοντέρνο σχεδιασμό, καταλήγοντας σε ένα ρολόι που αποτυπώνει πραγματικά την ουσία του Targaryen.

 

Οι ώρες και τα λεπτά εμφανίζονται με τη βοήθεια ενός μοναδικού συστήματος που περιφέρεται 360° γύρω από το tourbillon. Οι ώρες και τα λεπτά διαβάζονται σε ένα δίσκο στερεωμένο σε δύο φαρδιά ρουλεμάν υψηλής ακρίβειας σχεδιασμένα να βελτιστοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερο την απόδοση της κίνησης. Αυτή η complication είναι απόδειξη της εξαιρετικής τεχνογνωσίας της μάρκας στο τεχνικό κομμάτι των μηχανισμών. Ο σχεδιασμός του ρολογιού συνθέτει βασικά στοιχεία της σειράς φαντασίας και των διάσημων δράκων της, όπως το καντράν του, κατασκευασμένο από Damasteel®, το οποίο θυμίζει το ατσάλι Valyrian. Οι θαυμαστές θα αναγνωρίσουν τη ραβδωτή εμφάνισή του, που αποτελείται από πολλαπλά σκοτεινά και αστραφτερά στρώματα. Το ατσάλι του ρολογιού είναι κατασκευασμένο από το ίδιο χυτήριο που σφυρηλάτησε το μέταλλο που χρησιμοποιήθηκε στα ξίφη της σειράς HBO.

Η κάσα του ρολογιού είναι από τιτάνιο βαθμού 5, φιλοτεχνημένο με τρόπο που μιμείται τα λέπια ενός δράκου μέσω περίπλοκης τρισδιάστατης χάραξης. Το σιγίλ του Targaryen House (μαγικό σύμβολο), μια φλόγα με τρία κεφάλια δράκου, έχει τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του ρολογιού, ενώ μαζί του βρίσκεται χαραγμένο και το ονομα του δράκου που ενέπνευσε το κάθε κομμάτι.

 

 

 

More Stories
Η Swatch γιορτάζει τη Χρονιά της Τίγρης με ένα νέο “συμβολικό” μοντέλο