Κερδοφόρο έτος για την Air Serbia

Η Air Serbia, ο εθνικός αερομεταφορέας της Σερβικής Δημοκρατίας, ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2014 – τον πρώτο χρόνο πλήρους λειτουργίας της εταιρείας.

Παρουσιάζοντας καθαρό κέρδος 2.7 εκατ. Ευρώ για το 2014, τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν 87% σε 262 εκατ., σημειώνοντας τα καλύτερα αποτελέσματα από το ξεκίνημα του εθνικού αερομεταφορέα.

Τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν την έντονη αύξηση που είχε η εταιρεία σε όγκο επιβατών και cargo, με σύνολο 2.3 εκατ. επιβάτες να χρησιμοποίησαν την εταιρεία το 2014, μια αύξηση ύψους 68% συγκριτικά με το 2013.

Οι επιβάτες επίσης επωφελούνται από τη βελτίωση των υπηρεσιών, με τον μέσο όρο ακρίβειας αναχωρήσεων και αφίξεων πτήσεων στη βάση της εταιρείας, το Διεθνές Αεροδρόμιο Nikola Tesla του Βελιγραδίου, να φτάνει το 78%. Αυτό αντιπροσωπεύει μία βελτίωση της τάξης του 4%  επί των επιδόσεων από την προηγούμενη αεροπορική εταιρεία Jat Airways.

Επίσης, η ανάπτυξη της Air Serbia δημιούργησε ένα σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας για τους Σέρβους πολίτες, με την εταιρεία να ενισχύει το εργατικό δυναμικό της με περισσότερες από 400 προσλήψεις μέσα στο 2014. Αυτή τη στιγμή, περισσότεραα από 1900 άτομα εργάζονται στην Air Serbia, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εργάζονται στις θυγατρικές Air Serbia Catering και Air Serbia Υπηρεσίες Εδάφους.

Η Air Serbia Cargo επίσης γνώρισε βελτίωση στην ακρίβεια αναχωρήσεων και αφίξεων πτήσεων το 2014. Το τμήμα μετέφερε 2.700 τόνους φορτίου, πετυχαίνοντας αύξηση 67% σε σχέση με το 2013, και αποφέροντας σημαντικά αποτελέσματα, καθώς οι υπηρεσίες cargo συνεχίζουν να είναι ένας καίριος τομέας ανάπτυξης για την AirSerbia.

Από το ξεκίνημα της Air Serbia στις 26 Οκτωβρίου 2013, η αεροπορική εταιρεία ανέλαβε ένα αριθμό πρωτοβουλιών για να εξυγιάνει τον εθνικό αερομεταφορέα και να τον μετατρέψει σε κερδοφόρο, σταθερή, αξιόπιστη και ισχυρή εταιρεία ώστε να εξυπηρετεί την Σερβία και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Η αεροπορική εταιρεία έκανε δυναμικό επαναλανσάρισμα στην αγορά με δέκα αεροσκάφη Airbus νέας γενιάς τα οποία προστέθηκαν στο στόλο της – οχτώ Α319 και δύο Α320 -, παρέχοντας μεγαλύτερη αξιοπιστία και μειώνοντας τα κόστη λειτουργίας.

Κατά τη διάρκεια του 2014, το δίκτυο απευθείας πτήσεων της Air Serbia επεκτάθηκε σε 40 προορισμούς σε 30 χώρες, με τελευταία την προσθήκη πτήσεων προς το Ζάγκρεμπ τον περασμένο Δεκέμβριο, αποκαθιστώντας τη σύνδεση μεταξύ Ζάγκρεμπ και Βελιγραδίου για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια. Η αεροπορική εταιρεία επίσης αύξησε τον αριθμό των προορισμών που εξυπηρετούνται με πτήσεις κοινού κώδικα σε 35. Σε συνδυασμό με την εισαγωγή ενός σύγχρονου και αξιόπιστου στόλου, η στρατηγική επέκτασης του δικτύου ήταν η κινητήριος δύναμη της ενίσχυσης του αριθμού επιβατών και του όγκου μεταφοράς φορτίου.

More Stories
Η Moritz Grossmann αποκαλύπτει το νέο της μοντέλο UNIVERSALZEIT