Και η Microsoft ετοιμάζει smartwatch;

Δεν πρόλαβε ο τεχνολογικός κόσμος, μαζί με εκείνον της ωρολογοποιίας, να ηρεμήσουν από τις αλλεπάλληλες φήμες περί των επερχόμενων συσκευών που θα ορίζουν την κατηγορία smartWatch και έρχεται ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal να ταράξει και πάλι τα νερά. 

Αυτή τη φορά η φήμη αφορά στην Microsoft, η οποία φέρεται να βρίσκεται σε επικοινωνία με τους προμηθευτές της προκειμένου να δημιουργήσει ένα έξυπνο ρολόι με οθόνη αφής και λειτουργικό σύστημα -τι άλλο;- Windows. 

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Microsoft είχε παρουσιάσει το 2004 μία συσκευή, το SPOT, η οποία επέτρεπε την ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω Messenger, την ανάγνωση ειδήσεων και πληροφοριών για τον καιρό. Η λέξη SPOT προερχόταν από τις λέξεις Smart Personal Object Technology, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να γνωρίσει επιτυχία και η παραγωγή του σταμάτησε το 2008. 

Όλα δείχνουν ότι το πεδίο ανταγωνισμού στα έξυπνα μελλοντικά ρολόγια θα είναι έντονο. Μείνετε συντονισμένοι και διαβάστε το αναλυτικό μας αφιέρωμα στον κόσμο του smartWatch στο επόμενο τεύχος του περιοδικού Chronos Plus που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα στο τέλος του μήνα. 

More Stories
Pre-Basel: Το νέο γυναικείο Classique της Breguet