Η Jaeger-LeCoultre φέρνει την υψηλή Τέχνη σε τρία συλλεκτικά Reverso

Η Jaeger-LeCoultre χρησιμοποιεί την πίσω πλευρά της περιστρεφόμενης Reverso κάσας ως καμβά για να αναπαράγει διάσημους πίνακες τριών μεγάλων δασκάλων: του Gustave Courbet, του Vincent Van Gogh και του Gustav Klimt.

Και οι τρεις πίνακες που έχουν αναπαραχθεί στα νέα συλλεκτικά Reverso, μέχρι κάποια στιγμή ήταν χαμένοι ή είχαν κλαπεί και μετά βρέθηκαν ξανά, για να αποκτήσουν τη σταθερή θέση τους σε κάποιο μουσείο. Τώρα η Jaeger-LeCoultre ζωντανεύει εκ νέου αυτούς τους πίνακες σε μινιατούρες, φιλοτεχνημένες στο πίσω μέρος της στρεπτής κάσας του Reverso, ενώ τα κεντρικά καντράν του καθενός από αυτά τα συλλεκτικά μοντέλα είναι φιλοτεχνημένα με διαφορετικά μοτίβα και στη συνέχεια χρωματισμένα για να ταιριάζουν με το πνεύμα και την αρμονία των έργων στην «κρυμμένη» πίσω τους πλευρά.

Τα έργα στη συλλογή Reverso Tribute Enamel Hidden Treasures επιλέχθηκαν όχι μόνο λόγω της ενδιαφέρουσας προέλευσής τους, αλλά επειδή και οι τρεις καλλιτέχνες ήταν ενεργοί όταν το Reverso παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1931. Ήταν μια στιγμή ορόσημο στη δυτική καλλιτεχνική παράδοση, από τον ρεαλισμό του 19ου αιώνα του Gustave Courbet στον μετα-ιμπρεσιονισμό του Vincent Van Gogh, και στο εκφραστικό και πειραματικό πνεύμα του Gustave Klimt, ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του κινήματος της Βιενέζικης Απόσχισης, που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Art Nouveau.

Το Reverso που είναι αφιερωμένο στον Courbet, με τον πίνακα View of Lake Léman (1876), αποτυπώνει μια άποψη της λίμνης της Γενεύης κοντά στο Vevey της Ελβετίας, όπου ο Courbet έζησε μετά την εξορία του από τη Γαλλία το 1873. Εμπνεύστηκε από τα συνεχώς μεταβαλλόμενα τοπία πέρα από τα νερά της λίμνης, με αποτέλεσμα να ζωγραφίσει την λίμνη πολλές φορές. Το κεντρικό καντράν του μοντέλου Reverso Courbet είναι διακοσμημένο με guilloché υφή ψαροκόκκαλου και είναι χρωματισμένο με ένα ομιχλώδες γκρι-μπλε χρώμα.

Ο πίνακας του Van Gogh, Sunset at Montmajour (1888), είναι ένα σπουδαίο δείγμα της προσπάθειας του καλλιτέχνη να απεικονίσει τη φύση με νέους τρόπους, αποτυπώνοντας τη χαρακτηριστική βλάστηση της Προβηγκίας και τα πλούσια χρώματα της λεγόμενης “χρυσής ώρας” λίγο πριν τη δύση του ηλίου. Ο master painter της Jaeger-LeCoultre αναπαρήγαγε πιστά την έντονη αίσθηση της προοπτικής του καλλιτέχνη, το χαρακτηριστικό πινέλο και την βαριά impasto τεχνική, που χρησιμοποιεί παχιά στρώματα χρώματος, τα οποία υψώνονται πάνω από τον καμβά. Το καντράν του είναι διακοσμημένο με sunray σε πράσινη απόχρωση για να συμπληρώνει τους πλούσιους χρυσούς και σκουριασμένους τόνους του πίνακα.

Ο πίνακας του Klimt, Portrait of a Lady (1917), είναι το μόνο γνωστό «διπλό» πορτρέτο του Βιεννέζου καλλιτέχνη, ζωγραφισμένο πάνω σε κάποιο παλαιότερο έργο. Ο Κλιμτ είχε ερωτευτεί παράφορα μια νεαρή γυναίκα που έγινε η μούσα του και μετά πέθανε ξαφνικά. Προσπαθώντας να απαλύνει τον πόνο της απώλειας του, ζωγράφισε πάνω από το πορτρέτο της με ένα νέο, μιας διαφορετικής κυρίας. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, το έργο επρόκειτο να εκτεθεί σε μια γκαλερί στην Ιταλία, αλλά κλάπηκε πριν ανοίξει η έκθεση. Ανακαλύφθηκε λίγες μέρες αργότερα από έναν κηπουρό, κρυμμένο στη σχισμή ενός πέτρινου τοίχου κάτω από κάποιο κισσό, μέσα σε μια μαύρη, αδιάβροχη τσάντα. Ήταν σε άψογη κατάσταση.

Κάθε ένα από τα Reverso Tribute Enamel Hidden Treasures είναι περιορισμένο σε 10 κομμάτια και περιέχει τον Caliber 822/2 με χειροκίνητο κούρδισμα, ο οποίος προσφέρει power reserve 42 ωρών. Οι κάσες τους έχουν διαστάσεις 45,6mm x 27,4mm, με πάχος 9,73mm. Φοράνε μαύρα λουράκια από δέρμα αλιγάτορα και η τιμή τους μαύρους ιμάντες αλιγάτορα και στοιχίζουν περίπου 93.000 ευρώ.

Περισσότερες πληροροφίες για την Jaeger-LeCoultre εδώ.

 

More Stories
Γυναικεία παπούτσια με E-Ink