Jaquet Droz Grande Heure GMT

To Jaquet Droz Grande Heure GMT μπορεί να δείχνει δεύτερη χρονική ζώνη, αλλά παραμένει αφοπλιστικά απλό, αποτίνοντας φόρο τιμής στον ιδρυτή της manufacture, Pierre Jaquet Droz, ο οποίος μοίρασε τη ζωή του ανάμεσα στις πόλεις Παρίσι, Λονδίνο και Γενεύη.

Στο ρολόι υπάρχει η ταυτόχρονη ένδειξη δύο χρονικών ζωνών με δύο δείκτες, μία κλίμακα με 24 διαβαθμίσεις και μία κορώνα για τη ρύθμιση της ώρας στην αφετηρία και τον προορισμό. Έχει τον αυτόματο μηχανισμό Caliber Jaquet Droz 5N50, με δύο βαρέλια και ρότορα από λευκό χρυσό 22Κ.

Περιλαμβάνει 28 Λίθους, εκτελεί 28800 ταλαντώσεις ανά ώρα και έχει power reserve 68 ώρες. Η κάσα έχει διάμετρο 43 mm από ροζ χρυσό 18Κ, σε συνδυασμό με το ιβουάρ του καντράν απο σμάλτο Grand Feu. H 24ωρη κλίμακα της ώρας είναι ζωγραφισμένη στο χέρι ενώ οι δύο δείκτες, ένας από ροζ χρυσό και ένας από κυανωμένο ατσάλι δανείζονται το σχήμα τους από τη βελόνα της πυξίδας.

Το ρολόι είναι αδιάβροχο στα 30 μέτρα, φορά μαύρο δερμάτινο λουράκι από αλιγάτορα και κοστίζει €23.900. Θα το βρείτε στην ελληνική αγορά από την Ora Kessaris.

More Stories
Το μηχανικό ρολόι των 90 ευρώ