H IWC στο Volvo Ocean Race 24-25

Ο ελβετικός Οίκος Υψηλής Ωρολογοποιίας, IWC Schaffhausen, θα συνεχίσει ως επίσημος χρονομέτρης των αγώνων Volvo Ocean Race 2014-15, μετά την ανανέωση της συνεργασίας του με το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό γεγονός του κόσμου. Η IWC ανανεώνει, επίσης, τη συνεργασία της με την αγωνιστική ομάδα Abu Dhabi Ocean Racing.

«Ο αγώνας Volvo Ocean Race είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο εντυπωσιακές διοργανώσεις ιστιοπλο?ας ανά τον κόσμο. Είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε μέρος αυτής της ιδιαίτερης δοκιμασίας της ιστιοπλοϊκής ικανότητας, η οποία προσελκύει τις καλύτερες ομάδες στον πλανήτη», αναφέρει ο CEO της IWC, Georges Kern, εμφανώς ικανοποιημένος με την ανακοίνωση.

«Με τη συνέχιση της συνεργασίας μας θέλουμε να τονίσουμε τη μακροχρόνια δέσμευσή μας και ο Volvo Ocean Race 2014-15 θα μας δώσει άλλη μια ευκαιρία να αποδείξουμε τις γνώσεις μας στον τομέα της μηχανικής, της τεχνολογίας και της καινοτομίας», είπε ο Knut Frostad, CEO του Volvo Ocean Race, το ίδιο ενθουσιασμένος με την προοπτική της συνεργασίας τους με τον Ελβετικό Οίκο Υψηλής Ωρολογοποιίας για 2η χρονιά: «Η IWC Schaffhausen και ο Volvo Ocean Race είναι το ίδιο δραστηριοποιημένοι παγκοσμίως και η επιτυχημένη συνεργασία μας στηρίζεται στο κοινό μας πάθος για τον αθλητισμό και στην καθημερινή προσπάθειά μας για την τελειότητα. Είναι μεγάλη μου χαρά να καλωσορίζω την IWC και πάλι ως τον επίσημο χρονομέτρη του Volvo Ocean Race 2014-15».

Στον Volvo Ocean Race 2014-15, η ελίτ των ιστιοπλόων από κάθε γωνιά του πλανήτη θα οδηγήσουν τα ολοκαίνουργια αγωνιστικά σκάφη Volvo Ocean 65 και θα καλύψουν σχεδόν 40.000 ναυτικά μίλια (περίπου 74 χιλιάδες χιλιόμετρα), σε όλο τον κόσμο. Ο αγώνας, που διαρκεί σχεδόν 9 μήνες, έχει γίνει πλέον γνωστός ως το «Everest» της ιστιοπλο?ας. Οι συμμετέχουσες ομάδες, γεμάτες με αδρεναλίνη, θάρρος, δεξιότητες και πολύ ψυχική δύναμη, μάχονται με τις δυνάμεις της φύσης για να τα καταφέρουν από το ένα στάδιο στο επόμενο.

Στην αναζήτησή τους για τη δόξα, τα πληρώματα θα κοιμηθούν πολύ λίγο, δε θα έχουν ουσιαστικά καμία προστασία της ιδιωτικής τους ζωής και συχνά θα αντιμετωπίζουν άθλιες καιρικές συνθήκες με κύματα που θα φτάνουν το ύψος ενός σπιτιού. Όπως και το 2011-12, η IWC Schaffhausen θα ανταμείψει εξαιρετικά τα επιτεύγματα των συμμετεχόντων, ως χορηγός του υψηλού κύρους βραβείου “24-hour Speed Record Challenge”. Αυτό το βραβείο απονέμεται στην ομάδα που καλύπτει τη μεγαλύτερη απόσταση σε διάστημα 24 ωρών, κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε φάσης του αγώνα.

Οι ομάδες κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να πάρουν στα χέρια τους αυτό το πολυπόθητο βραβείο. Μετά την εκκίνηση στο Alicante της Ισπανίας στις 4 Οκτωβρίου 2014, οι συμμετέχοντες που θα κάνουν το γύρο του κόσμου,  θα κάνουν στάσεις στο Cape Town (Νότια Αφρική), Abu Dhabi (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), Sanya (Κίνα), Auckland (Νέα Ζηλανδία), Itajaí (Βραζιλία), Newport (Rhode Island, USA), Λισαβόνα (Πορτογαλία) και Lorient (Γαλλία), πριν από τον τερματισμό στο Gothenburg (Σουηδία). Τον Ιούνιο του 2015 στο τέλος του αγώνα στο Gothenburg, η IWC θα ανταμείψει, με ένα ρολόι, κάθε μέλος του πληρώματος που θα κάνει, κατά τη διάρκεια ολόκληρου του αγώνα, ρεκόρ ταχύτητας μέσα σε ένα 24ώρο. Στον αγώνα του 2011-12, η CAMPER με την Emirates Team New Zealand κάλυψε μία εντυπωσιακή απόσταση 566 ναυτικών μιλίων (1.048 χιλιόμετρα) μέσα σε μια μέρα. Για αυτό το απίστευτο επίτευγμα, η IWC αντάμειψε κάθε μέλος του πληρώματος με το Portuguese Yacht Club Chronograph Edition “Volvo Ocean Race 2011-2012”.

Εκτός από Επίσημος Χρονομέτρης του αγώνα και απονεμητής του βραβείου “IWC Schaffhausen 24-hour speed Record Challenge”, ο Ελβετικός Οίκος Υψηλής Ωρολογοποιίας ανανεώνει, επίσης, τη δέσμευσή του ως Επίσημος Χορηγός της ομάδας Abu Dhabi Ocean Racing, η οποία έγραψε ιστορία στον προηγούμενο αγώνα. Ο CEO της IWC, Georges Kern τονίζει τα οφέλη της συνεργασίας με την ομάδα: «Η συνεργασία μάς έδωσε βαθιά γνώση για τον πραγματικό αγώνα. Στα λιμάνια που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες οι επισκέπτες της IWC θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το πλήρωμα και να ρίξουν μια ματιά στα παρασκήνια αυτής της πραγματικά σημαντικής διοργάνωσης της ιστιοπλο?ας. Πέρα από αυτό, μοιραστήκαμε τις συγκινήσεις του αγώνα με το πλήρωμα. Έχουμε ζήσει καλές και κακές στιγμές και έχουμε γιορτάσει τις επιτυχίες τους, όπως όταν ο skipper, Ian Walker και το πλήρωμα του, κέρδισε τον αγώνα In-Port στο λιμάνι του Abu Dhabi. Η εξαιρετικά θετική ισορροπία της συνεργασία μας και το γεγονός ότι ο δύο φορές ασημένιος Ολυμπιονίκης, Ian Walker, θα είναι και πάλι στο τιμόνι, επιβεβαίωσε τη δέσμευσή μας και μας έπεισε να υποστηρίξουμε τις φιλοδοξίες της ομάδας για ακόμη μία φορά».

Ο Faisal Al Sheikh, Director – Events Bureau, Abu Dhabi Tourism & Culture Authority (TCA Abu Dhabi) και Team Principal του Abu Dhabi Ocean Racing, σχολίασε επίσης για τη συνεργασία: «Το Abu Dhabi και η IWC Schaffhausen έχουν σφυρηλατήσει ένα βαθιά ριζωμένο πνεύμα, βασισμένο στις βασικές αρχές της παράδοσης, στην επιθυμία για τελειότητα και στην νικηφόρο νοοτροπία. Είδαμε αυτές τις βασικές αξίες να έρχονται στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια της προηγούμενης περιόδου και αποτελούν το θεμέλιο της μελλοντικής μας συνεργασίας».

More Stories
To WatchBox εξαγοράζει την De Bethune