Jaeger LeCoultre Jubilee Collection

To Grande Maison της Jaeger LeCoultre, στο πλαίσιο της έκθεσης SIHH 2013, γιορτάζει τα 180 χρόνια από την ίδρυσή του με τη νέα συλλογή πολυτελών ρολογιών τα οποία είναι αφιερωμένα στον ιδρυτή της, τον Antoine LeCoultre. H συλλογή αυτή αποτελείται από τρία νέα μοντέλα, τα οποία ενσωματώνουν τις αξίες και τη δημιουργικότητα της φίρμας.

Το Master Grande Tradition Gyrotourbillon 3 Jubilee έχει ένα flying tourbillon και ελατήριο διαφυγής σφαιρικού σχήματος. Το βλέμμα κεντρίζει το σφαιρικό tourbillon, ενώ η απουσία της επάνω γέφυρας κάνει το συνολικό αποτέλεσμα να μοιάζει πιο εντυπωσιακό. Μάλιστα, έχει γίνει ειδική επιλογή και επεξεργασία των υλικών στο κλουβί του tourbillon προκειμένου να αντανακλάται το φως μέσα στον εντυπωσιακό μηχανισμό.

Το δεύτερο μοντέλο της οικογένειας είναι το Master Grande Tradition Tourbillon Cylindrique à Quantième Perpétuel Jubilee, το οποίο μοιάζει να είναι αφιερωμένο σε όλους όσους παθιάζονται με την υψηλή ωρολογοποιία, μιας και ενσωματώνει τον μηχανισμό Jaeger LeCoultre Calibre 985, ο οποίος είναι μηχανικός με αυτόματο κούρδισμα, ενώ το tourbillon έχει κυλινδρικό ελατήριο. Η κάσα του θυμίζει τα ρολόγια τσέπης του 19ου αιώνα και δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από εκείνα. Αυτό το ρολόι θα κυκλοφορήσει σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό 180 κομματιών.

Την γκάμα συμπληρώνει το Master Ultra Thin Jubilee, το οποίο καταφέρνει να διατηρεί ένα προφίλ μόλις 4,05 mm, γεγονός που το κάνει να είναι το πιο λεπτό μηχανικό ρολόι με χειροκίνητο κούρδισμα στον κόσμο. Ο σχεδιασμός του έχει ευθείες αναφορές στο ρολόι τσέπης ultra thin 1907 της εταιρείας. Η κάσα του έχει διάμετρο 39 mm, ενώ στο εσωτερικό του φιλοξενείται ο μηχανισμός 849, ο οποίος δεν ξεπερνά σε πάχος το 1,85 mm, μία ακόμα εντυπωσιακή επίδοση. Αυτό το ρολόι θα παραχθεί σε 880 κομμάτια.

Δείτε και τα επίσημα video της εταιρείας για τη νέα σειρά Jubilee.

 

 

More Stories
H Kering εξαγοράζει πλήρως την Ulysse Nardin