Jaeger LeCoultre Duometre Spherotourbillon

H Jaeger LeCoultre παρουσιάζει το Duometre Spherotourbillon, το οποίο θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του στο Σαλόνι SIHH 2015.

Σε μία κάσα από λευκό χρυσό, με διάμετρο 42 mm, βρίσκει τη θέση του ένας μηχανισμός Duometre, ο οποίος είναι ουσιαστικά μία λύση δύο συνεργαζόμενων μηχανισμών, εκ των οποίων ο ένας αναλαμβάνει να δείχνει την ώρα και ο άλλος είναι επιφορτισμένος με τα complications, ενώ ο κάθε μηχανισμός έχει τη δική του πηγή ενέργειας.

Στο τελευταίο μοντέλο έχει προστεθεί η complication των ενδείξεων των φάσεων της Σελήνης, στο κεντρικό υποκαντράν όπου εμφανίζεται η ώρα και τα λεπτά. Από πάνω του υπάρχει η ένδειξη για το power reserve και δίπλα μπορεί να δει κανείς την 24ωρη ένδειξη της ώρας σε ξεχωριστό υποκαντράν.

Στο κάτω μέρος του καντράν υπάρχει η ένδειξη του power reserve του δεύτερου power reserve, με μπλε δείκτη για τον μηχανισμό των ωρών, λεπτών και δευτερολέπτων. Δίπλα από αυτόν τον μηχανισμό υπάρχει ένα υποκαντράν για την ένδειξη των δευτερολέπτων.

Τις εντυπώσεις στο καντράν κλέβει και το spherotourbillon, το οποίο εκτελεί μία πλήρη περιστροφή κάθε 30 δευτερόλεπτα. Ο Caliber 389 προσφέρει power reserve 50 ώρες, ενώ το ρολόι θα είναι διαθέσιμο σε περιορισμένη έκδοση.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε από κοντά το πρώτο Duometre Spherotourbillon.

More Stories
Chronos Plus Issue 45: επίκαιρο και χορταστικό, με ανανεωμένη εμφάνιση και θεματολογία