Η IWC εγκαινιάζει λουράκια Τimbertex χαμηλού αντίκτυπου στο περιβάλλον

Η IWC Schaffhausen παρουσίασε τα νέα λουράκια TimberTex, φτιαγμένα από υλικό χαμηλού αντίκτυπου στο περιβάλλον, βασισμένο στο χαρτί.

Στα 150 χρόνια της ιστορία της, η IWC διατηρεί σταθερά μια μακρά παράδοση στην ανάπτυξη υλικών αιχμής για τον κλάδο των πολυτελών ρολογιών. Σήμερα, η μάρκα παρουσιάζει μια ακόμη καινοτομία σε ένα νέο υλικό, ωστόσο η κεντρική ιδέα και το πνεύμα που τη χαρακτηρίζει είναι λίγο διαφορετική: νέα λουράκια κατασκευασμένα, κυρίως, από χαρτί που προέρχεται από υπεύθυνες πηγές.

Αντιλαμβανόμενη τη σημασία της παροχής εναλλακτικών για τα υπεύθυνης προμήθειας δέρματα που χρησιμοποιεί, η ελβετική εταιρεία, ήδη κατασκευάζει μπρασελέ από ατσάλι, ύφασμα και καουτσούκ. Σήμερα, η IWC διευρύνει την υπάρχουσα συλλογή της από λουράκια, με την προσθήκη των TimberTex.

Εστιάζοντας στην παραγωγική διαδικασία και στον κύκλο ζωής, η εταιρεία διασφαλίζει περιορισμένο περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο από την αρχή μέχρι το τέλος, παρέχοντας παράλληλα στους πελάτες της μία ακόμα επιλογή υψηλής ποιότητας και στυλ.

Τα λουράκια TimberTex, με την πολυτελή εμφάνιση και αίσθηση, χαρακτηρίζονται από την απαλή και εύκαμπτη υφή τους. Σε αντίθεση με τα συνθετικά δέρματα, τα οποία έχουν συνήθως στη βάση τους πλαστικό ή πετρέλαιο, το υλικό αυτό αποτελείται κατά 80% από φυσικές φυτικές ίνες. Η κυτταρίνη που χρησιμοποιείται προέρχεται από δέντρα πιστοποιημένα από το Forest Stewardship Council (FSC), τα οποία έχουν μεγαλώσει στα αειφόρα ευρωπαϊκά δάση του οργανισμού. Η κατασκευή τους γίνεται στην Ιταλία, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές χαρτοποιίας, και χρωματίζονται με φυσικές φυτικές βαφές, ενώ η χαρακτηριστική μορφολογία του υλικού κάνει το κάθε λουράκι μοναδικό.

 

Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Για να κατασκευαστούν τα λουράκια TimberTex περνούν από 60 διαφορετικά στάδια, με τη δεξιοτεχνία να παίζει πρωτεύοντα ρόλο. Ενισχυμένα με ανακυκλωμένες μικροΐνες για επιπλέον άνεση και φινιρισμένα με ανακυκλωμένες κλωστές, δημιουργούν μια υψηλής ποιότητας, πολυτελή εναλλακτική του δέρματος. Τα λουράκια ελέγχονται τόσο στο εσωτερικό τους όσο και στο εξωτερικό τους, ώστε να πληρούν όλα τα ποιοτικά κριτήρια της IWC. Χαρακτηρίζονται από υψηλή αντοχή, καθώς είναι ανθεκτικά στο νερό και δεν θα εμφανίσουν σημάδια φθοράς έπειτα από μία βουτιά στην πισίνα. Προς το παρόν, τα λουράκια TimberTex μπορούν να τοποθετηθούν σε τέσσερα μοντέλα: τα Portugieser Chronograph, Portugieser Automatic 40, Portofino Automatic και Portofino Chronograph. Διατίθενται σε μπλε, καφέ και μαύρο χρώμα.

Περισσότερες πληροφορίες για την IWC εδώ.

Aντιπρόσωπος: Richemont Hellas

More Stories
To νέο Masked Rider της Seiko