IWC: Big Pilot’s Watch AMG G 63

Οι λάτρεις της Mercedes-AMG και των στρατιωτικών προδιαγραφών off-roader έχουν σίγουρα θαυμάσει τη μαυρο-χρυσαφί Mercedes-AMG G 63 «Grand Edition», που έκανε το ντεμπούτο της το καλοκαίρι. Κορυφαίος εκπρόσωπος της δημοφιλούς G-class, το στιβαρό SUV είναι κατασκευασμένο για έντονες συγκινήσεις, όπως άλλωστε και το Big Pilot’s Watch της IWC, που τώρα προσγειώνεται με δύο νέες εκδοχές, οι οποίες τιμούν τη μακρά συνεργασία της manufacture με το τμήμα υψηλών επιδόσεων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αμφότερα τα ρολόγια συνδυάζουν τη λειτουργικότητα με τα υλικά υψηλής τεχνολογίας. Στο πρώτο, η κάσα και η oversized κορώνα είναι κατασκευασμένες από Armor Gold 18K, ένα καινοτόμο κράμα που ανέπτυξε η IWC, το οποίο είναι πιο σκληρό και πιο ανθεκτικό στη φθορά από τον συμβατικό χρυσό 5Ν. Το εναλλασσόμενο φινίρισμα με αμμοβολισμένες επιφάνειες και γυαλισμένα μπιζουτέ άκρα προσθέτει κομψότητα, ενώ ο συνδυασμός με το καντράν και το λουράκι (με ταιριαστό ένθετο από μικροΐνες) σε μαύρο χρώμα αντικατοπτρίζει στην εντέλεια το χρωματικό μοτίβο που χαρακτηρίζει το νέο SUV της AMG τόσο εξωτερικά όσο και στην άνετη καμπίνα του.

Το δεύτερο μοντέλο έχει κάσα από κεραμικό CMC (Ceramic Matrix Composite), το οποίο ανέπτυξε η IWC σε συνεργασία με τη διαστημική υπηρεσία της Γερμανίας. Εξαιρετικά ελαφρύ και ανθεκτικό στη φθορά και τις απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας, το CMC χρησιμοποιείται στην αεροδιαστημική αλλά και στην κατασκευή δισκόφρενων για πολυτελή ή σπορ αυτοκίνητα. Στα καντράν, τα δίδυμα υποκαντράν για τα μικρά δευτερόλεπτα και την ένδειξη του power reserve, στο 9 και το 3 αντίστοιχα, θυμίζουν καθώς είναι πλαισιωμένα με λευκούς δακτυλίους τους προβολείς του SUV, ενώ το ανάγλυφο ρομβοειδές μοτίβο που κοσμεί το background είναι αναφορά στις εισαγωγές αέρα που χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητα επιδόσεων της AMG.

Ενδιαφέρουσα είναι και η οπίσθια όψη των ρολογιών, με παράθυρο από φιμέ κρύσταλλο ζαφειριού, από το διακρίνει κανείς, πίσω από το ast;eri της Mercedes, τον αυτόματο Caliber 52010. Χάρη στο διπλό βαρέλι του, προσφέρει εντυπωσιακό power reserve 7 ημερών. Αξίζει να σημειωθεί πως μέρη του συστήματος κουρδίσματος τα οποία υποβάλλονται σε υψηλή καταπόνηση είναι κατασκευασμένα από κεραμικό (οξείδιο του ζιρκονίου), που προσφέρει υψηλή αντοχή στη φθορά.

Αντιπρόσωπος: Boutique IWC

More Stories
Φτιάξτε το δικό σας γιορτινό Swatch με τον Snoopy και τη θρυλική παρέα του!