Η Jaeger LeCoultre στη Mostra της Βενετίας

Για όγδοη συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ενώνει τον κόσμο της δημιουργίας κινηματογραφικών αριστουργημάτων με τον κόσμο των αριστουργημάτων της μικρομηχανικής, καθώς έρχεται σε συνεργασία με την Jaeger LeCoultre.

Το πνεύμα της σύμπλευσης των δύο κόσμων, εκείνου της σκοτεινής αίθουσας του κινηματογράφου και εκείνου της απόλυτης συγκέντρωσης και ησυχίας που επικρατεί στο εργαστήριο του ωρολογοποιού αναλώνεται στη δημιουργία των ονείρων που προκύπτει τόσο από την κινηματογραφική δημιουργία όσο και από την υψηλή ωρολογοποιία. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που και φέτος η Jaeger LeCoultre επέλεξε να έρθει κοντά στον κόσμο του κινηματογράφου.

Από τις 29 Αυγούστου έως και τις 8 Σεπτεμβρίου, η Jaeger LeCoultre είχε ενεργή παρουσία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, με δύο ωρολογιακά αριστουργήματα της σειράς Rendez-Vouz Art, να κάνουν την εμφάνισή τους με την πρέσβειρα της σειράς, την Diane Kruger. Το ένα μοντέλο είναι διακοσμημένο με διαμάντια και το άλλο με μπλε κρύσταλλα ζαφειριού και ρουμπίνια.

Ανθρωπιστικός χαρακτήρας

Η συμμετοχή της Jaeger LeCoultre στο 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας έχει ανθρωπιστικό χαρακτήρα, καθώς κατά τη διάρκεια του δόθηκε χρηματοδότηση στα ειδικά κέντρα φροντίδας στο Αφγανιστάν. Οι καλλιτέχνες και οι ηθοποιοί φορούσαν μία ειδική έκδοση του Reverso με ένα τριαντάφυλλο χαραγμένο, ως σύμβολο ελπίδας για τα παιδιά.

Βραβεία και τελετές

O διάσημος σκηνοθέτης-σεναριογράφος και παραγωγός Spike Lee ήταν εκείνος που τιμήθηκε φέτος με το βραβείο “Glory to the Filmmaker” 2012, το οποίο δίδεται τα τελευταία πέντε χρόνια στη Μόστρα της Βενετίας σε σημαντικές προσωπικότητες του διεθνούς καλλιτεχνικού στερεώματος. Αναφορικά με τη λήξη του Φεστιβάλ και την τελετή που τη σηματοδότησε, η Jaeger LeCoultre ήταν εκεί για να χαρίσει ένα Reverso σε όλους όσους διακρίθηκαν με τον Λέοντα, το σύμβολο της Βενετίας, χαραγμένο πάνω του, μαζί με τη φράση 69th Mostra.

More Stories
Το πλήρες ημερολόγιο της Vacheron Constantin σε τρεις εκδοχές σύγχρονης αισθητικής