Emirates 777-300ER Air to Air

Η Emirates προσφέρει στην ευρωπαϊκή οικονομία

Η Emirates παρουσίασε το αντίκτυπο της Emirates στην Ευρωπαϊκή Οικονομία, αλλά και σε κάθε Ευρωπαϊκή πόλη που δραστηριοποιείται, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας.

Η Frontier υπολογίζει ότι οι δραστηριότητες της Emirates στην Ελλάδα υποστηρίζουν 1.650 θέσεις εργασίας, συνεισφέροντας €79 εκατ. στο ΑΕΠ της χώρας. Από το 1996, η Emirates προσφέρει μία μοναδική απευθείας πτήση από Αθήνα προς Ντουμπάι, ενώ προσφέρεις στους Έλληνες επιβάτες της άλλες τρεις μοναδικές πτήσεις προς Ντέρμπαν, Αδελα?δα και Μπρίσμπεϊν μέσω του κόμβου της στο Ντουμπάι. Δίχως την Emirates, οι επιβάτες που ταξιδεύουν σε αυτούς τους προορισμούς θα έπρεπε να πραγματοποιούν τουλάχιστον δύο στάσεις, ενώ τα δρομολόγια και η συχνότητα τους μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στο χρόνο του ταξιδιού ενός επιβάτη. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, η Emirates προσφέρει δύο συνδέσεις προς Σιαλκότ και Λουσάκα μέσω Ντουμπάι, με τη μεγαλύτερη συχνότητα μέσα στην εβδομάδα από ότι όλες οι υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες μαζί.

Επιπλέον, οι δραστηριότητες της Emirates στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των 220 μοναδικών συνδέσεων που προσφέρει, υπολογίζεται ότι υποστήριξαν 85.100 θέσεις εργασίας σε όλη την ΕΕ την περίοδο 2013-2014, ενώ η παράδοση των Airbus A380 υποστήριξε 41.000 θέσεις εργασίας για την ίδια περίοδο. Αυτές οι δραστηριότητες της Emirates αντιστοιχούν σε €6.8 δισ. και €3.4 δισ. του συνολικού ΑΕΠ της ΕΕ αντίστοιχα.

Η έρευνα της Frontier αποδεικνύει ότι η παρουσία της Emirates σε 28 Ευρωπαϊκές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας, συνεισφέρει σημαντικά στη περιφερειακή ανάπτυξη, ειδικά στις αγορές που δεν διαθέτουν κάποιο αεροπορικό κόμβο και δεν εξυπηρετούνται επαρκώς από τις υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες.

Λαμβάνοντας υπόψη το εύρος του δικτύου της Emirates και την αναμενόμενη αύξηση των αεροπορικών ταξιδιών μέσα στα επόμενα 5 με 10 χρόνια, η Emirates είναι σε θέση να προσελκύσει έναν αυξανόμενο αριθμό τουριστών και επαγγελματιών προς την Ευρώπη, επιτρέποντας την περαιτέρω ανάπτυξη του εμπορίου και των επενδύσεων. Η Emirates πραγματοποιεί 7 εβδομαδιαίες πτήσεις από Αθήνα προς Ντουμπάι. Η πτήση με κωδικό ΕΚ105 αναχωρεί από το Ντουμπάι στις 09:55 και φθάνει στην Αθήνα στις 13:20, ενώ η πτήση με κωδικό EK106 αναχωρεί από την Αθήνα στις 15:25 και φθάνει στο Ντουμπάι στις 22:05.

More Stories
Seeking Perfect: The Art of Watchmaking by De Bethune