Hublot Antikythera SunMoon

Αυτό το ρολόι δεν μοιάζει με κανένα άλλο και αποτελεί φόρο τιμής της Hublot στην μηχανική γνώση των Αρχαίων Ελλήνων, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, στον οποίο είναι άλλωστε αφιερωμένη και η σχετική έκθεση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. 

H Hublot, συμμετέχει στην έκθεση του Μουσείου με το ρολόι “Tribute to the Antikythera Mechanism”, έναν μηχανισμό που αναπαριστά τον αστρονομικό υπολογιστή των Αρχαίων Ελλήνων. Στο πλαίσιο της φετινής έκθεσης της Βασιλείας, η Hublot παρουσιάζει το ρολόι Antikythera SunMoon, αυστηρά περιορισμένης κυκλοφορίας 20 μόλις κομματιών, το οποίο παρουσιάζει έναν απλοποιημένο μηχανισμό Αντικυθήρων. 

Πρόκειται για ένα ρολόι που αποτελείται από 295 μέρη, με 7 complications, το οποίο έχει ενδείξεις των φάσεων της Σελήνης και των Ηλιακών θέσεων, τα οποία εμφανίζονται όλα μαζί στο καντράν, μαζί με την ώρα και τα λεπτά. Στο καντράν μπορεί κανείς να δει τη σχετική θέση της Σελήνης και του Ήλιου, την Ηλιακή και τη Σεληνιακή ημερομηνία. Πρακτικά, ο κάτοχος αυτού του συλλεκτικού μοντέλου, μπορεί, εκτός από την τρέχουσα ώρα και τα λεπτά, να πει με ακρίβεια σε ποια φάση είναι η Σελήνη, ποιος αστερισμός βρίσκεται πίσω από τη Σελήνη, καθώς και πόση ώρα χρειάζεται προκειμένου να περάσει από έναν αστερισμό η Σελήνη. Παράλληλα, για την ίδια μέρα, μπορεί κανείς να δει ποιος είναι ο αστερισμός πίσω από τον Ήλιο, καθώς και το πόση ώρα απαιτείται προκειμένου να περάσει ο Ήλιος μπροστά από έναν αστερισμό. 

Το ρολόι είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα flying tourbillon το οποίο περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του κάθε λεπτό και δείχνει έτσι τα δευτερόλεπτα, ενώ με κεντρικούς δείκτες στο καντράν εμφανίζονται οι ώρες και τα λεπτά. Ο μηχανισμός έχει power reserve 120 ώρες και εκτελεί 21.600 ταλαντώσεις την ώρα. Το ρολόι έχει μια κορώνα στο 3 για την ρύθμιση της ώρας και μία στο 9 για τη ρύθμιση του ηλιακού ημερολογίου. 

More Stories
Only Watch: Το ρολόι της H. Moser & Cie.