H H. Moser & Cie ωθεί ξανά τα όρια της καινοτομίας με το νέο Streamliner Perpetual Calendar

Η συγχώνευση δύο εμβληματικών μοντέλων επιβεβαιώνει το ταλέντο της Η. Moser & Cie να δημιουργεί περίπλοκα complications και να τα παρουσιάζει όσο πιο απλά μπορεί.

Η πρώτη ματιά σού λέει δύο πράγματα. Πρώτον, ότι το ρολόι αυτό είναι ένα απλό 3-hands με ημερομηνία. Δεύτερον, ότι είναι ένα καθαρόαιμο Moser: ακραία μινιμαλιστικό, με τέλεια εργονομία και εκκεντρικές πινελιές που το κάνουν να ξεχωρίζει. Στην πραγματικότητα, είναι ένα fusion ανάμεσα στο -διάσημο στους κύκλους των connoisseurs- Perpetual 1 του 2005 και του περυσινού Streamliner, της sporty συλλογής της manufacture, με αεροδυναμικές γραμμές εμπνευσμένες από τα πρώτα τρένα υψηλής ταχύτητας, που έκαναν την εμφάνισή τους τις δεκαετίες του 1920 και 1930. Βραβευμένο στο Grand Prix της Γενεύης, το Perpetual 1 ήταν ένα κλασικό χρυσό ρολόι με oversized ένδειξη της ημερομηνίας, μικρά δευτερόλεπτα και τρεις κεντρικούς δείκτες, από τους οποίους ο μικρότερος (σχεδόν δυσδιάκριτος) έδειχνε τον μήνα σε συνάρτηση με τις ενδείξεις των ωρών.

Η ένδειξη του δίσεκτου έτους (αυτό που κάνει ένα ημερολόγιο «διηνεκές») βρισκόταν στην οπίσθια όψη του ρολογιού, ενώ το power reserve άγγιζε τις 7 ημέρες. Το νέο Streamliner Perpetual Calendar κρατά όλες τις αρετές του Perpetual 1, ενώ συγχρόνως το εξελίσσει – με την έννοια ότι το απλοποιεί ακόμη περισσότερο. Ο δείκτης των μικρών δευτερολέπτων έχει μεταφερθεί στο κέντρο -με την προσθήκη μερικών ακόμη εξαρτημάτων στον μηχανισμό-, συνοδευόμενος από μια εξαιρετικά ευανάγνωστη μινουτιέρα σε λευκό και κόκκινο χρώμα.

Το παράθυρο της ημερομηνίας μετακινήθηκε, μαζί με την κορώνα, στο 4, τοποθετημένο υπό γωνία, η οποία απαιτεί αντίστοιχα την κλίση των αριθμών στις 26°. Η ακαριαία μετάβαση στην επόμενη ημέρα γίνεται τα μεσάνυχτα, ενώ ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει την ένδειξη προς τα εμπρός ή προς τα πίσω οποιαδήποτε ώρα θελήσει. Χάριν συμμετρίας με το παράθυρο της ημερομηνίας, η ένδειξη του power reserve έχει μετατοπιστεί στο 10. Η ένδειξη του μήνα διαβάζεται πάντα με τη βοήθεια του μικροσκοπικού κεντρικού δείκτη (τώρα σε λευκό και κόκκινο), ενώ η ένδειξη του δίσεκτου έτους παραμένει στην οπίσθια όψη του μηχανισμού, ο οποίος είναι ορατός από το ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού πίσω μέρος της κάσας.

Από το παράθυρο αυτό μπορεί να εκτιμήσει κανείς και το αλά Moser φινίρισμα του κουρδιστού στο χέρι Caliber HMC 812, με διπλές οριζόντιες ραβδώσεις και επικάλυψη PVD σε ανθρακί χρώμα στις γέφυρες. Αίσθηση προκαλεί πάντα το design της ατσάλινης κάσας σε σχήμα coussin, η οποία συνδυάζεται με ενσωματωμένο μπρασελέ και το signature φιμέ καντράν της manufacture σε μαύρο χρώμα. Στο τελευταίο, οι τρισδιάστατοι δείκτες για την ώρα και τα λεπτά υπογραμμίζονται με ένθετα από Globolight, ένα υλικό που συνδυάζει το κεραμικό με τη Super-LumiNova, ενώ το λογότυπο «H. Moser & Cie.» είναι φιλοτεχνημένο με διαφανή λάκα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Η. Moser & Cie εδώ.

More Stories
GIFT GUIDE 2022: Piaget