Hamilton Chrono Worldtimer Quartz

H Hamilton απευθύνεται με το νέο μοντέλο της στους πιλότους, καθώς το Chrono Worldtimer είναι ένας quartz χρονογράφος, ο οποίος υποστηρίζει 24 διαφορετικές χρονικές ζώνες.

Στο 10 υπάρχει ένα κουμπί που αλλάζει μεταξύ της λειτουργίας χρονογράφου και του worldtimer. Στην πρώτη διαμόρφωση προβάλλεται η μέτρηση του χρόνου, ενώ στην δεύτερη εμφανίζεται η Coordinated Universal Time, ή UTC. Κεντρικά υποστηρίζονται η ώρα, τα λεπτά και ο δείκτης του χρονογράφου, ενώ στο 12 υπάρχει μία ένδειξη για την επιλεγμένη λειτουργία. Στο 10 υπάρχει ένα υποκαντράν με μέτρηση 120 λεπτών, ενώ τα δευτερόλεπτα εμφανίζονται σε ένα υποκαντράν στο 6. Εκεί υπάρχει και το παράθυρο της ημερομηνίας, ενώ στο εσωτερικό της στεφάνης είναι σημειωμένες οι διάφορες χρονικές ζώνες. 

Το ρολόι έχει στο εσωτερικό του τον μηχανισμό H-41e, ενώ η κάσα του έχει διάμετρο 45 mm και είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι. Το ρολόι φορά δερμάτινο λουράκι ή μπρασελέ και είναι αδιάβροχο στα 100 μέτρα. Στο σχεδιασμό του πιλότου έχει συμβάλλει και ο πιλότος ακροβατικών αεροσκαφών Nicolas Ivanoff, τον οποίο μπορείτε να απολαύσετε στο ακόλουθο βίντεο εν πτήσει.

More Stories
Περιπέτεια με ένα Suunto