H “πυραμίδα του χρόνου” της Arnold & Son

H Arnold & Son μας έχει συνηθίσει στις ιδιαίτερες ωρολογιακές δημιουργίες και αυτή είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα. Το μοντέλο Time Pyramid θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του στη φετινή έκθεση Baselworld 2013. 

Ο μηχανικός μηχανισμός του με το χειροκίνητο κούρδισμα, A&S1615, έχει σχήμα πυραμίδας, δημιουργώντας μία εικόνα που τον κάνει να μοιάζει σα να αιωρείται μεταξύ των δύο κρυστάλλων από ζαφείρι στο εμπρός και το πίσω μέρος της κάσας από ροζ χρυσό 18 Καρατίων, διαμέτρου 44,6 mm. 

Το σχήμα αυτό στον μηχανισμό ενός ρολογιού το έχουμε δει εδώ και 200 περίπου χρόνια σε βρετανικές δημιουργίες και με τη μορφή ρολογιών γραφείου. Το νέο ρολόι της Arnold & Son ανήκει στη συλλογή Instrument Collection της εταιρείας, φέρνοντας την παράδοση στο μονοπάτι του μέλλοντος. Στο 12 υπάρχει το balance wheel, ενώ στο 6 υπάρχουν δύο μπαριλιέ που είναι υπεύθυνα για τις 80 ώρες του power reserve. Όλα τα ελατήρια και τα επιμέρους στοιχεία του μοναδικού μηχανισμού είναι ορατά από το πίσω διαφανές μέρος της κάσας, ενώ το κάθε μπαριλιέ έχει το δικό του δείκτη power reserve στο 3 και το 9. Αξίζει εδώ να τονιστεί ότι όλα αυτά γίνονται σε ένα σύνολο που δεν ξεπερνά σε πάχος τα 4,4 mm. 

To ρολόι υποστηρίζει ώρες, λεπτά, δευτερόλεπτα και είναι αδιάβροχο στα 30 μέτρα. Φορά καφέ ή μαύρο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα. 

More Stories
Video της παρουσίας της Roger Dubuis στη SIHH