Ένα ρολόι-χειρός μετεωρολογικός σταθμός

Η Breva μπορεί να μην είναι μια ευρέως γνωστή ωρολογοποιία, αλλά το Genie 01 είναι ένα από εκείνα τα δείγματα γραφής που θα έπρεπε να γνωρίζει όλος ο κόσμος. 

Πρόκειται για το πρώτο ρολόι χειρός, το οποίο ενσωματώνει στο καντράν του έναν πλήρη μετεωρολογικό σταθμό, δείχνοντας εκτός από την ώρα, το υψόμετρο, στοιχεία βαρομετρικής πίεσης, μαζί με την ένδειξη για το power reserve. Ένα ημιδιαφανές υποκαντράν στο 8 δείχνει την ώρα και τα λεπτά, ενώ τα δευτερόλεπτα εμφανίζονται στο 12. 

Στο 2 υπάρχει ένα ακόμα ημιδιαφανές υποκαντράν, το οποίο χρησιμεύει στην ανάγνωση στοιχείων βαρομετρικής πίεσης, με τα εικονίδια να αντιστοιχούν στις καιρικές συνθήκες που προβλέπονται σύμφωνα με τις μετρήσεις. Στο 4 υπάρχει ένας δείκτης για το power reserve των 65 ωρών. Στο 6 υπάρχει μία κάψουλα μέτρησης της πίεσης του αέρα με μία αντίστοιχη κάψουλα κάτω από αυτή, η οποία έχει ως σκοπό την μέτρηση της παραμικρής αλλαγής πίεσης για μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις.

Το ρολόι έχει τρεις κορώνες. Η μία βρίσκεται στο 9 και είναι δύο θέσεων, επιτρέποντας τη ρύθμιση της ώρας και των λεπτών. Δεξιά στο 2 υπάρχει μία ακόμα κορώνα, η οποία ρυθμίζει την κλίμακα μέτρησης της βαρομετρικής πίεσης, ενώ μία ακόμα κορώνα στο 4 κλειδώνει και ξεκλειδώνει μία βαλβίδα αέρος για την ισορροπία του αέρα στην κάσα. Στο πίσω μέρος της κάσας υπάρχει μία κλίμακα στην περίμετρο με σκοπό της να ενημερώνει για τη σχέση μεταξύ υψομέτρου και ατμοσφαιρικής πίεσης.

Ο μηχανισμός του μοναδικού αυτού ρολογιού που θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του σε περιορισμένη έκδοση 55 κομματιών στη φετινή έκθεση Baselworld 2013, με κάσα από ροζ ή λευκό χρυσό διαμέτρου 44,7 mm, έχει 405 μέρη, 46 λίθους, λειτουργεί σε συχνότητα 4 Hz. To ρολόι φορά δερμάτινο λουράκι και είναι αδιάβροχο στα 30 μέτρα. 

More Stories
Τα κομψά Duality της Bulova