H Omega παρουσιάζει τον πρώτο αντι-μαγνητικό μηχανισμό

H Omega ανακοίνωσε τον νέο της μηχανισμό, ο οποίος μένει ανεπηρέαστος από τα μαγνητικά πεδία, εντάσεως μέχρι και 1,5 tesla. Πρόκειται για το ρολόι με την ισχυρότερη μαγνητική θωράκιση που έχει παρουσιαστεί ποτέ, στοιχείο που δεν μπορεί παρά να κεντρίζει το ενδιαφέρον. Πρόκειται για τον μηχανισμό Omega Co-Axial Calibre, ο οποίος θα κάνει την επίσημη εμπορική του εμφάνιση μέσα στο 2013.

Η ανακοίνωση έγινε στη Γενεύη από τον αντιπρόεδρο της OMEGA, τον κ. Raynald Aeschlimann. Η εν λόγω τεχνολογία έχει μπει σε ένα Seamaster Aqua Terra, αλλά θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα. Το στοιχείο που διαφοροποιεί αυτόν τον μηχανισμό από άλλους είναι ότι δεν βρίσκεται μέσα σε ειδικό προστατευτικό κέλυφος μέσα στην κάσα, αλλά χρησιμοποιεί ειδικά υλικά για να αποφύγει τις αρνητικές συνέπειες των μαγνητικών πεδίων.

Πρόκειται για έναν μηχανισμό, ο οποίος φέρει μια σειρά από ευρεσιτεχνίες οι οποίες έχουν κατατεθεί ήδη ως πατέντες. Ο μηχανισμός αυτός δεν θα έχει πρόβλημα διατήρησης της ακρίβειάς του ακόμα και μετά την πάροδο πολλών χρόνων. Η τεχνολογία θα παρουσιαστεί πλήρως και στη φετινή Baselworld τον Απρίλιο.

More Stories
Η LG παρουσιάζει smartwatch με χρυσή κάσα