H Omega και η Goodplanet μαζί για το καλό του πλανήτη

H Omega ήρθε σε συνεργασία με τον οργανισμό Goodplanet που έχει ιδρύσει ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ Planet Ocean, Yann Arthus-Bertrand, με σκοπό να αφυπνιστεί η κοινή γνώμη για την προστασία των ωκεανών. Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους γυρίστηκε το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στο Earth Summit τον Ιούνιο του 2012 στο Rio De Janeiro, ενώ παράλληλα η Omega αναβάθμισε την σειρά ρολογιών Seamaster Planet Ocean

Τα ρολόγια της σειράς Omega Seamaster Planet Ocean, τα οποία μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ έχουν κερδίσει δικαίως το σεβασμό των δυτών από το 2005 που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση. Η νέα σειρά είναι εξοπλισμένη με τους Co-Axial μηχανισμούς, τους 8500/8501, 8520/8521 και τον νέο χρονογράφο 9300. Οι μηχανισμοί είναι εξοπλισμένοι με το Si 14 silicon ελατήριο, κάτι που εγγυάται την αξιοπιστία τους, ενώ η εταιρεία προσφέρει εγγύηση 4 ετών. Τα ρολόγια τηρούν τα βασικά στοιχεία των Planet Ocean, τα οποία είναι η περιστρεφόμενη στεφάνη, οι βαλβίδες ηλίου και η αντοχή μέχρι και σε 600 μέτρα βάθους ή 60 bar.

Οι δείκτες έχουν επικάλυψη άσπρο Super-LumiNova, ενώ ο δείκτης των λεπτών εκπέμπει ένα πράσινο χαρακτηριστικό φως για να μπορεί ο δύτης να υπολογίζει με μία ματιά το πόση ώρα βρίσκεται στον βυθό.

Ο Sir Peter Blake, πιστός φίλος της OMEGA και πρεσβευτής της φίρμας εγκατέλειψε την ιστιοπλο?α και αφιέρωσε το υπόλοιπο της ζωής του, μέχρι τη δολοφονία του από πειρατές το 2001, στην προσπάθεια σωτηρίας των ωκεανών, καθώς το μόττο του ήταν: “Χωρίς νερό, δεν υπάρχει ζωή.” Η μη κυβερνητική του οργάνωση, η Blakexpeditions, λειτουργεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και της OMEGΑ, ονομάζοντας το πλοίο του Seamaster.

Το πλοίο του συνεχίζει να πλέει με το όνομα Tara σε επιστημονικές αποστολές και βοήθησε στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ Planet Ocean. H συνεργασία της OMEGA με την εταιρεία παραγωγής του ντοκιμαντέρ έγινε με τη λογική της υποστήριξης του έργου του Peter Blake και το έργο του για την εξερεύνηση και τη γνωριμία μας με το υγρό στοιχείο του πλανήτη. 

 

More Stories
Συνεργασία Amadeus και Swiss Airlines