H. Moser & Cie.: Streamliner Tourbillon Vantablack®

Το tourbillon κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη sporty συλλογή της H. Moser μ’ ένα ρολόι που ποντάρει στα κοντράστ 

Ανάμεσα στον μινιμαλισμό του σχεδιασμού και την πολυπλοκότητα του μηχανισμού, αλλά και ανάμεσα στο απόλυτο μαύρο και τον λαμπερό χρυσό. Με την πρώτη ματιά, τις εντυπώσεις κερδίζει το καντράν με επικάλυψη από ένα υλικό που θεωρείται ότι είναι η πιο σκούρα ύλη που υπάρχει στον πλανήτη μας. Αποτελούμενο από νανοδομές άνθρακα, το Vantablack® απορροφά το 99,965% του προσπίπτοντος φωτός και χρησιμοποιείται ως επίστρωση σε τηλεσκόπια και ηλιακούς συλλέκτες, αλλά και από τον στρατό, ως θερμικό καμουφλάζ.

Στο καντράν του Streamliner Tourbillon δίνει την εντύπωση μιας μαύρης τρύπας στην οποία αιωρείται το flying tourbillon της manufacture και η οποία φωτίζεται από χρυσές ενδείξεις και δείκτες με ένθετα από Globolight® – ένα καινοτόμο κεραμικό υλικό ενισχυμένο με Super-LumiNova. Διαμέτρου 40mm, η κάσα έχει σχήμα coussin και είναι κατασκευασμένη από κόκκινο χρυσό 5Ν με εναλλασσόμενο γυαλισμένο και σατινέ φινίρισμα – το οποίο εκτείνεται και στο ενσωματωμένο μπρασελέ, αποτελούμενο από αρθρωτούς συνδέσμους για τέλεια εφαρμογή στον καρπό.

Το ρολόι λειτουργεί με τον in-house αυτόματο Caliber HMC 804, ο οποίος φέρει διπλό ελατήριο τυμπάνου (σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από την αδελφή-εταιρεία της Moser, Precision Engineering AG.), που βελτιώνει την ακρίβεια και τον ισοχρονισμό. Εκτελεί 21.600 ταλαντώσεις/ώρα και προσφέρει power reserve 3 ημερών, ενώ φέρει ρότορα από κόκκινο χρυσό 18Κ, ορατό από το ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού πίσω μέρος της κάσας. Το ρολόι είναι αδιάβροχο ως τα 120μ.

More Stories
Tokyoflash Kisai Satellite X Wood