H Intel μπαίνει στην αρένα του smartwatch

Ένας μεγάλος ετοιμάζεται να κάνει την είσοδό του στην αγορά του smartWatch. Το όνομα Intel είναι κυρίαρχο στον κόσμο των Υπολογιστών και τώρα εισέρχεται και σε εκείνο των έξυπνων συσκευών που φοριούνται στο χέρι. 

Στο πλαίσιο του Consumer Electronics Show 2014 που λαμβάνει χώρα στο Las Vegas, ο CEO της Intel, Brian Krzanich έδωσε μια ομιλία στην οποία ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του θα παρουσιάσει το δικό της smartWatch. Για να δείξει πόση έμφαση δίνει ο κολοσσός στις έξυπνες φορετές συσκευές, σημείωσε ότι θα τις εξοπλίζει με έναν δικό της επεξεργαστή, τον Quark X1000, ο οποίος έχει πολύ μικρότερο μέγεθος και ενεργειακή κατανάλωση από τις CPU της Intel που προορίζονται για tablet ή smartphone.

Ο Krzanich υπόσχεται επαναστατικές λειτουργίες και πολύ μεγάλες δυνατότητες από τον επεξεργαστή αυτό και τις συσκευές που θα τον φορούν. Μία από τις ενσωματωμένες λειτουργίες του smartWatch της Intel είναι το λεγόμενο geo-fencing, το οποίο ορίζει μία συγκεκριμένη περιοχή στην οποία κινείται ένα άτομο και αν βγει εκτός αυτής σημαίνει ένα σύστημα ειδοποίησης. Φυσικά, κάτι τέτοιο εγείρει ζητήματα ιδιωτικότητας, αλλά θα μπορούσε να βρει εφαρμογή σε έκτακτες καταστάσεις και όταν κάποιο άτομο διατρέχει κίνδυνο. 

Μένει να δούμε εάν όλοι αυτοί οι οραματισμοί και οι υποσχέσεις θα μπορέσουν να γίνουν πράξη και στην καθημερινότητα. 

More Stories
H νέα κινηματογραφική καμπάνια της Tissot για το PRX 35mm