H HP παρουσιάζει το πρώτο της smartwatch

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της HP με τον σχεδιαστή Michael Bastian,παρουσιάστηκε το MB Chronowing, το οποίο είναι ένα smartWatch, που θυμίζει ένα κανονικό ρολόι.

Το MB Chronowing θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από τις 7 Νοεμβρίου σε εκδόσεις με ατσάλινη κάσα και λουράκι από δέρμα, καουτσούκ ή νάιλον σε τιμές που θα ξεκινούν στις ΗΠΑ από τα 349 δολάρια, ενώ θα υπάρχει και μία πολυτελής έκδοση με τιμή 649 δολάρια.

Η στρογγυλή κάσα περιέχει μία οθόνη LCD στην οποία θα προβάλλονται ενδείξεις και ειδοποιήσεις, μηνύματα, πληροφόρηση για τον καιρό, ενώ η οθόνη δεν είναι αφής. Διαθέτει τρία κουμπιά στο πλάι της κάσας από τα οποία γίνεται η εισαγωγή των εντολών από τον χρήστη. Από εκεί εκτελούνται όλες οι λειτουργίες, ενώ το ρολόι έχει αυτονομία 7 ημερών με την μπαταρία του και μπορεί να συγχρονίζεται αυτόματα με την χρονική ζώνη στην οποία βρίσκεται ο κάτοχός του.

Το ρολόι είναι αδιάβροχο στα 50 μέτρα, ενώ μπορεί να συνδέεται ασύρματα με iPhone 4S και μεταγενέστερα μοντέλα της Apple, καθώς και με Android smartphones που έχουν λειτουργικό σύστημα Android 4.3 και ανώτερο. Το εν λόγω smartWatch θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις περιορισμένης κυκλοφορίας, αποκλειστικά και μόνο μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος www.gilt.com.

More Stories
H Richard Mille μαζί με τον S.Loeb στο Pikes Peak