Grand Seiko: Τα novelties του 2022

Για να τιμήσει την πρώτη της συμμετοχή στο Watches & Wonders, η Grand Seiko παρουσιάζει μια σημαντική σειρά από νέες δημιουργίες

Το φαινόμενο Grand Seiko φαίνεται πως ήρθε για να μείνει, με την μάρκα εδώ και μερικά χρόνια να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των απανταχού μαγεμένων από την τέχνη της Ωρολογοποιίας. Η παρουσία της στην έκθεση Watches & Wonders της Γενεύης, για πρώτη φορά σε φυσική μορφή ύστερα από 2 χρόνια ψηφιακής, μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε. Η μάρκα παρουσίασε τα novelties για το 2022 και τα λόγια είναι περιττά. Πιστή στην ταυτότητά της, αλλά και στο Ιαπωνικό DNA, συνεχίζει να καινοτομεί και να δημιουργεί μοναδικά ρολόγια, χωρίς να βάζει φρένο στην τεχνολογική της δεινότητα, και χωρίς να φαίνεται ότι στερεύει το δημιουργικό της “πηγάδι”.

 

Grand Seiko Kodo Constant-force Tourbillon

Η μεγαλύτερη αποκάλυψη ήταν αδιαμφισβήτητα το Grand Seiko Kodo Constant-force Tourbillon. Πρόκειται για το πρώτο αυτόματο ρολόι της μάρκας, το οποίο συνδυάζει μηχανισμό constant force και tourbillon μαζί ενσωματωμένα στον ίδιο άξονα. Πήρε το όνομά του από την ιαπωνική λέξη Kodo, που σημαίνει χτύπος της καρδιάς.

Το μεγαλύτερο τεχνολογικό επίτευγμά της για φέτος, το οποίο σίγουρα θα συζητηθεί. Μην χάσετε το επόμενο τεύχος Chronos Plus (Απριλίου 2022), στο οποίο η έμπειρη ομάδα μας θα αναλύσει λεπτομερώς το εντυπωσιακό αυτό μοντέλο.

 

Grand Seiko Evolution 9 Collection

Η συλλογή Evolution 9 αντιπροσωπεύει το μέλλον της Grand Seiko. Βασισμένη στο ίδιο DNA που έχει εμπνεύσει κάθε δημιουργία από το 1967, η συλλογή Evolution 9 συμπληρώνεται με νέα σπορ μοντέλα, δίνοντας έμφαση στην αναγνωσιμότητα και την άνεση στον καρπό.

Στη σειρά προστίθενται δύο μοντέλα Spring drive με μαύρο και ασημί καντράν αντίστοιχα, και δύο περιορισμένες εκδόσεις χρονογράφου Spring drive και ένα Spring Drive 5 Days.

Grand Seiko Masterpiece Collection Spring Drive 8 Day Jewelry Watch

Η δύναμη και η επιβολή του λιονταριού ήταν η έμπνευση για αυτό το ρολόι. Το λευκό λιοντάρι έχει με την σπάνια και εντυπωσιακή ομορφιά του απεικονίζεται μέσα από διαμάντια, μαύρους σπινέλιους, λευκό χρυσό και πλατίνα, δημιουργώντας μια περιορισμένη έκδοση που συνδυάζει την αξιοπιστία και τεχνολογική καινοτομία Grand Seiko με την εξαιρετική ιαπωνική τέχνη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

More Stories
O νέος Πρόεδρος και CEO της Zenith