To νέο Girard-Perregaux Tourbillon with Three Flying Bridges – Aston Martin Edition

Γέφυρες και δρόμοι προς το μέλλον. Η Girard-Perregaux και η Aston Martin εμπνέονται και από τα δύο σε μια κοινή προσπάθεια να ανακαλύψουν εκ νέου την πολύτιμη κληρονομιά τους για τους λάτρεις του αύριο.

Aπό τη στιγμή που ανακοινώθηκε η συνεργασία μεταξύ της Girard-Perregaux και της εμβληματικής βρετανικής πολυτελούς αυτοκινητοβιομηχανίας Aston Martin τον Φεβρουάριο του 2021, τα νέα περιορίστηκαν μόνο σε διαφημιστικές ανακοινώσεις και χορηγίες. Καθώς η συνεργασία μπαίνει στον πέμπτο μήνα, η Girard-Perregaux αποκάλυψε το πρώτο αναμνηστικό ρολόι περιορισμένης έκδοσης που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Aston Martin, και που δένει αρμονικά με τα αμοιβαία δυνατά σημεία και των δύο μαρκών. Παρόλο που και οι δύο εταιρείες έχουν αποδειχθεί ικανές να κερδίζουν στις επιδόσεις κατά καιρούς, αναμφισβήτητα οι πιο καθοριστικές πτυχές τόσο της Girard-Perregaux όσο και της Aston Martin είναι το κομψό, σχεδιαστικό ήθος και των δύο εταιρειών, καθώς και παιχνίδι τους με τον μοντερνισμό, εκείνον που ωθεί το design σε νέα σύνορα.

Αν και η μαύρη κάσα 44mm από τιτάνιο Βαθμού 5, με επικάλυψη DLC, μπορεί να φαίνεται απλή με την πρώτη ματιά, η manufacture έχει ενισχύσει το σχεδιασμό της με μοναδικές, σχεδόν αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες. Η συνολική εικόνα της κάσας του Girard-Perregaux Tourbillon with Three Flying Bridges – Aston Martin Edition θα έλεγε κανείς ότι είναι στοιχειώδης, με απαλά καμπυλωτά lugs και επίπεδo προφίλ στο οποίο υπερέχει η υπογεγραμμένη κορώνα.

Εκεί όπου τα πράγματα στρέφονται προς το μοναδικό είναι η στεφάνη – ή μάλλον, η έλλειψη αυτής. Το κρύσταλλο από ζαφείρι εκτείνεται μέχρι τις άκρες της κάσας, αλλά η Girard-Perregaux δημιουργεί τώρα ένα πλαίσιο για τη στεφάνη με έναν πιο ανορθόδοξο τρόπο. Αντί για εξωτερικό πλαίσιο, η manufacture χρησιμοποιεί τα μοναδικά σχήματα των δεικτών για να δημιουργήσει ένα οπτικό περίγραμμα για στεφάνη, σχηματίζοντας έτσι ψηλά και γωνιακά στηρίγματα που συγκρατούν το κρύσταλο από ζαφείρι.

Μοιάζει σαν μια οπτική λύση που μπορεί να μην λειτουργεί για όλα τα γούστα, αλλά αναμφίβολα δείχνει μια μοναδική προοπτική και μια νέα αίσθηση δημιουργικότητας. Ένα άλλο κρύσταλλο από ζαφείρι καλύπτει το caseback του ρολογιού, το οποίο έχει με τους σειριακούς αριθμούς και τις reference πληροφορίες χαραγμένες στην κάθετη εξωτερική άκρη του. Βέβαια, ενώ είναι εντυπωσιακό, αυτό το υπέροχο δείγμα ορατότητας στην καρδιά ενός ρολογιού, υποφέρει από ανθεκτικότητα, αφού προσφέρει μόνο 30 μέτρα αντοχής στο νερό.

Με τη στυλιζαρισμένη, σχεδόν πλωτή διάταξη του skeleton μηχανισμού, το ρολόι δεν έχει πραγματικό καντράν με την παραδοσιακή έννοια. Οι τρεις flying bridges αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του σχεδιασμού που είναι όχι μόνο το πιο γνώριμο χαρακτηριστικό της Girard-Perregaux αλλά και το πιο θαυμαστό επίτευγμα της. Το tourbillon στο 6 αποτελεί ένα από τα τρία βασικά σημεία εστίασης του καντράν. Μια άλλη σημαντική σημαντική λεπτομέρεια που τραβάει το βλέμμα σε αυτόν τον skeleton μηχανισμό είναι το βαρέλι στο 12, στο οποίο η Girard-Perregaux ενσωματώνει δύο μοναδικά στοιχεία στο σχεδιασμό του. Το πρώτο από αυτά είναι η ενσωμάτωση ενός σχεδόν αόρατου μικρο-ρότορα από λευκό χρυσό ενσωματωμένου ακριβώς κάτω από το ίδιο το βαρέλι, προσφέροντας τα οφέλη μιας αυτόματης κίνησης χωρίς να μειώνεται το θέαμα του γλυπτού σκελετού. Το δεύτερο είναι μια ανεπαίσθητη υπογραφή της Aston Martin, το μόνο ορατό κομμάτι του co-branding σε αυτό το ρολόι, η οποία είναι χαραγμένη στο προφίλ του ρότορα και είναι γεμισμένη με φωσφορίζον υλικό.

Θα παραχθούν μόνο 18 κομμάτια του Girard-Perregaux Tourbillon with Three Flying Bridges – Aston Martin Edition τα οποία είναι διαθέσιμα τώρα μέσω εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων στην τιμή των 120.000 ευρώ περίπου.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Girard-Perregaux εδώ.

Αντιπρόσωπος: Patseas 

More Stories
Το νέο ρολόι του James Bond