Η Seiko αναβιώνει 2 vintage μοντέλα της και τους φοράει παραδοσιακά γιαπωνέζικα λουράκια

Η Seiko ανακοίνωσε την κυκλοφορία δύο νέων ρολογιών Prospex, βασισμένα σε δύο από τα πρώτα της καταδυτικά ρολόγια.

Τα νέα κομψά μοντέλα εμπνέονται από το 62MAS του 1965, το οποίο ήταν το πρώτο ρολόι καταδυτικό ρολόι της Seiko και το Diver του 1970.

Ένα σημαντικό νέο στοιχείο και στα δύο ρολόγια είναι ότι θα διατίθενται με υφασμάτινα λουράκια, τα οποία έχουν δημιουργηθεί με την παραδοσιακή ιαπωνική τεχνική πλέξης που ονομάζεται Seichu, σε καφέ και πράσινες αποχρώσεις με επώνυμα υλικά. Εκτός από την παρουσίαση ενός νέου μοναδικού υφαντού μοτίβου, η τεχνική αυτή προσδίδει στα νέα λουράκια μεγαλύτερη αντοχή, τέσσερις φορές περισσότερο από τα συνηθισμένα της Seiko.

Ενώ η αναβίωση του 62MAS επιλέγει ένα σκούρο καφέ λουράκι με υφή σαν ακτίνες, το Diver της δεκαετίας του 1970 διαθέτει μια επίσης εκπληκτική υφή σε χρώμα σχιστόλιθου, που μοιάζει σαν το τέλειο δόλωμα για τους συλλέκτες.

Τα ρολόγια, βέβαια, μπορεί να μοιάζουν με τα vintage πρωτότυπά τους, αλλά διαθέτουν μοντέρνα υλικά και προδιαγραφές που επιτρέπουν αντοχή στο νερό έως 200 μέτρα. Ο αυτόματος Caliber 6R35 της Seiko τροφοδοτεί και τα δύο ρολόγια, με power reserve 70 ωρών, ενώ το αντιανακλαστικό κρύσταλλο από ζαφείρι εγγυάται ότι θα κρατήσει μακριά τις γρατσουνιές.

Περισσότερες πληροφορίες για την Seiko εδώ.

Aποκλειστικός Αντιπρόσωπος: RIST Hellas

 

More Stories
Το Chronos Plus σας χαρίζει ρολόγια!