Greubel Forsey GMT Earth the Final Edition: H δύναμη της σκοτεινής πλευράς

Το πρώτο GMT Earth της Greubel Forsey παρουσιάστηκε πριν από μία ακριβώς δεκαετία.

Tο 2011, το δίδυμο Greubel και Forsey δεν αποκάλυπτε τη Γη -ουσιαστικά μια τρισδιάστατη ένδειξη ημέρας/νύχτας- σε όλο το μεγαλείο της. Πράγμα που έκανε το 2018, οπότε η μικρογραφία του πλανήτη μας τοποθετήθηκε σ’ έναν «θύλακα» από κρύσταλλο ζαφειριού, ώστε να είναι ορατή υπό ποικίλες οπτικές γωνίες. Η πρώτη εκδοχή ήταν από λευκό χρυσό. Η δεύτερη από πλατίνα.

Η τρίτη (και τελική;), σε limited edition 11 κομματιών, είναι από τιτάνιο, που καθιστά το ρολόι εξαιρετικά ελαφρύ, οκτώ φορές ανθεκτικότερο από τον χρυσό ή την πλατίνα, και άτρωτο στα μαγνητικά πεδία και τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Από το μέταλλο αυτό έχει κατασκευαστεί όχι μόνον η κάσα (διαμέτρου 45,5mm), αλλά και η κορώνα, τα μπουτόν, η μπούκλα και οι γέφυρες του μηχανισμού.

Κουρδιστός στο χέρι και αποτελούμενος από 453 εξαρτήματα, ο τελευταίος εκτελεί 21.600 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 60 λίθους και προσφέρει power reserve 72 ωρών, ενώ διαθέτει δύο ομοαξονικά βαρέλια ταχείας περιστροφής. Πλαισιωμένο από στεφάνη στην οποία αναγράφονται οι θεμελιώδεις αξίες της Greubel Forsey, το καντράν είναι ντυμένο στα μαύρα. Η ώρα και τα λεπτά διαβάζονται σε off-centered καντράν, το οποίο συμπληρώνει ένα υποκαντράν από κρύσταλλο ζαφειριού στο οποίο τρέχουν τα μικρά δευτερόλεπτα. Στ’ αριστερά, απέναντι από την ένδειξη του power reserve, έχει τοποθετηθεί η δεύτερη χρονική ζώνη σε 12ωρη κλίμακα.

Ανάμεσα στο 7 και το 9 βρίσκεται η υδρόγειος, λακαρισμένη και χαραγμένη με λέιζερ, η οποία εκτελεί μία περιστροφή ανά 24 ώρες. Περιβάλλεται από κρυστάλλινο δακτύλιο, ο οποίος επιτρέπει στον χρήστη να διακρίνει σε ποιο σημείο του πλανήτη είναι ημέρα και σε ποιο νύχτα, ενώ ο ισημερινός της είναι ορατός από το προφίλ της κάσας. Η σφαίρα της Γης είναι, φυσικά, ορατή και από το ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού πίσω μέρος της κάσας, δίπλα στην ένδειξη της παγκόσμιας ώρας, που περιλαμβάνει 24 χρονικές ζώνες. Επιστρέφοντας στο πρόσωπο του ρολογιού, την προσοχή μας αξίζει, στο 5, η τρίτη εφεύρεση των Greubel και Forsey: το κεκλιμένο σε γωνία 25° tourbillon, το οποίο εκτελεί μία περιστροφή ανά 24 δευτερόλεπτα. Αδιάβροχο ως τα 30μ., το ρολόι διατίθεται με λουράκι από rubber ή δέρμα αλιγάτορα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Greubel Forsey εδώ

More Stories
Τα νέα Top Gun της IWC