Franck Muller: Vanguard Sapphire Skeleton Tourbillon

Εστιάζοντας στην απόλυτη διαύγεια, η συλλογή Vanguard Sapphire αναπτύχθηκε για να αναδείξει τους πιο πολύπλοκους μηχανισμούς της manufacture, είτε αυτοί είναι skeleton είτε ενσωματώνουν tourbillon – σε έναν ή πολλαπλούς άξονες.

Το πρώτο δείγμα της σειράς είναι ένα ρολόι στο οποίο η ομορφιά συναντά την τεχνολογία και τον πληθωρικό χαρακτήρα των ρολογιών Franck Muller, που εδώ τονίζεται με επτά ζωηρά χρώματα: πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, μοβ, κόκκινο, σιελ και έντονο μπλε. Στο signature σχήμα tonneau, η κάσα είναι κατασκευασμένη από κρύσταλλο ζαφειριού και έχει διαστάσεις 44mm (πλάτος) x 53,7mm (μήκος) x 12,7mm (πάχος). Εντός της χτυπά ο κουρδιστός στο χέρι skeleton Caliber MVT FM 1740-VS, in-house παραγωγής, ο οποίος αποτελείται από 175 εξαρτήματα, εκτελεί 18.000 ταλαντώσεις/ώρα και φέρει 21 λίθους, ενώ ενσωματώνει δύο βαρέλια, που εξασφαλίζουν εντυπωσιακό power reserve 7 ημερών.

Το skeletonizing έχει γίνει σε μοντέρνο, γραμμικό στυλ, τονίζοντας τον κατακόρυφο άξονα του μηχανισμού, οι γέφυρες του οποίου είναι κατασκευασμένες από ελαφρύ αλουμίνιο, ανοδιωμένο σε ζωηρά χρώματα με έντονα κοντράστ. Τοποθετημένο στο 6, το tourbillon είναι αναρτημένο σε γέφυρα που έχει το γνώριμο σχήμα του μονογράμματος «FM» σε πράσινο χρώμα. Το όλον περιβάλλεται από εσωτερικό δακτύλιο ο οποίος είναι σμαλτωμένος σε λευκό χρώμα και φέρει τις διαβαθμίσεις της μινουτιέρας σε αποχρώσεις ταιριαστές με τις γέφυρες του μηχανισμού. Έντονες είναι και οι πινελιές που τονίζουν την κορώνα σε μπλε και χρυσαφί. Το σύνολο ολοκληρώνεται με ενσωματωμένο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα σε διάφορες αποχρώσεις. Το ρολόι είναι αδιάβροχο ως τα 30μ.

More Stories
Η boutique της Ulysse Nardin στη Νέα Υόρκη