To Ferdinand Berthoud Régulateur Squelette FB RS είναι ένα συλλεκτικό regulator

Εμπνευσμένος από το ναυτικό χρονόμετρο Νο.8 που κατασκεύασε ο Ferdinand Berthoud το 1768 στο Παρίσι, ο Caliber FB-T.FC-RS είναι ο πρώτος skeleton μηχανισμός της μάρκας που φέρει το όνομα του σπουδαίου ωρολογοποιού.

Ως «είδος», το ρολόι είναι ένα regulator, στο οποίο η ώρα εμφανίζεται σε δίσκο από κρύσταλλο ζαφειριού πίσω από το τοξωτό άνοιγμα στο 2, τα λεπτά διαβάζονται σε υποκαντράν στο 12, ενώ τα δευτερόλεπτα τρέχουν κεντρικά. Στο 10 έχει τοποθετηθεί η ένδειξη του power reserve, ένα σύνθετο σύστημα μοχλών κωνικού και επίπεδου σχήματος, που ακολουθεί ένα σπειροειδές ελατήριο.

Για πρώτη φορά, το tourbillon έχει μετακινηθεί από το παρασκήνιο στο πρόσωπο του ρολογιού, κατόπιν απαίτησης του κοινού της μάρκας, που ζητά να βλέπει περισσότερα και σε περίοπτη θέση. Στην οπίσθια όψη του ρολογιού ο χρήστης μπορεί να δει το παραδοσιακό σύστημα σταθερής μετάδοσης της ενέργειας με αλυσίδα και τροχαλία (chaîne-fusée), ενώ από τα «φινιστρίνια» στο προφίλ της κάσας έχει τη δυνατότητα να παρατηρήσει την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του μηχανισμού που, και αυτός, είναι δομημένος με στύλους.

Οι ιδιαιτερότητες αυτού του νέου μοντέλου της Chronométrie Ferdinand Berthoud είναι δύο: πρώτον, ο Caliber FB-T.FC-RS έρχεται σε περιορισμένη παραγωγή 20 κομματιών, εγκαινιάζοντας μια νέα πρακτική της μάρκας, η οποία στο εξής θα επικοινωνεί τον συνολικό αριθμό κομματιών για κάθε in-house μηχανισμό της, σε μια προσπάθεια να διαφυλάξει τα συμφέροντα των πελατών της.

«Οι συλλέκτες ενδιαφέρονται πάνω απ’ όλα για τη σπανιότητα του ρολογιού τους», εξηγεί ο πρόεδρος της Chronométrie, Karl-Friedrich Scheufele. «Καθορίζοντας ρητά έναν συγκεκριμένο αριθμό μηχανισμών, καθιστούμε τη διαδικασία απόλυτα διαφανή». Η δεύτερη ιδιαιτερότητα είναι η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο κάσες: η πρώτη είναι οκτάγωνη και κατασκευασμένη από ενανθρακωμένο ατσάλι, κατεργασμένο σε μοριακό επίπεδο ώστε ο βαθμός σκληρότητάς του ν’ ανεβεί στα 1.200 Vickers.

Η κάσα αυτή φέρει δύο φινιστρίνια στο προφίλ της. Η δεύτερη επιλογή είναι η στρογγυλή κάσα, με ένα φινιστρίνι, κατασκευασμένη από ηθικής προέλευσης ροζ χρυσό 18Κ. Συλλεκτικό από κάθε άποψη, το νέο Régulateur Squelette FB RS προσφέρει στον χρήστη την απόλαυση ενός πλήθους λεπτομερειών, από τη γυαλισμένη με το χέρι γέφυρα του tourbillon με τους δύο μπιζουταρισμένους βραχίονες, μέχρι το λεπτό φινίρισμα στο ημι-ανοιχτό καντράν και τις μαυρισμένες γέφυρες του μηχανισμού, διακοσμημένες με μοτίβα σύγχρονου γούστου.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ferdinand Berthoud εδώ. 

More Stories
To Richard Mille με το αόρατο καντράν!