Επετειακό μοντέλο George Daniels

Μπορεί πρόσφατα να μας απασχόλησε η δημοπρασία συλλογής ρολογιών του George Daniels, αλλά αυτή τη φορά η αναφορά γίνεται σε ένα νέο μοντέλο με την υπογραφή του μεγάλου ωρολογοποιού. Πρόκειται για ένα ρολόι το οποίο εξελίχθηκε για δύο χρόνια και αποτελεί έμπνευση του ίδιου του Daniels μαζί με τον βοηθό του, Roger W. Smith. 

To δυστυχές γεγονός του θανάτου του George Daniels στάθηκε ως τροχοπέδη στη διαδικασία εξέλιξης του νέου μοντέλου, το οποίο πλέον είναι έτοιμο προς κυκλοφορία. Το νέο ρολόι δεν θα μπορούσε παρά να είναι εξοπλισμένο με την εφεύρεση του George Daniels, το co-axial μηχανισμό διαφυγής, ο οποίος βοηθά στην αύξηση της αντοχής και της αξιοπιστίας του μηχανισμού μέσα από τη μείωση των τριβών στην “καρδιά” ενός ρολογιού. 

Με σκοπό να αποτίσουν φόρο τιμής στα 35 χρόνια από την εφεύρεση του George Daniels, τα νέα ρολόγια δεν θα κυκλοφοροήσουν σε περισσότερα από 35 κομμάτια. Ο μηχανισμός στο εσωτερικό του ρολογιού ταλαντώνεται στις 18.000 ταλαντώσεις την ώρα, έχει power reserve 36 ωρών και όλα αυτά εχουν γίνει με σκοπό να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια στην κίνηση του ελατηρίου. 

Η κάσα είναι από χρυσό 18 καρατίων με κρύσταλλο ζαφειριού στο εμπρός και πίσω μέρος, στο καντράν δεσπόζουν οι χαρακτηριστικοί δείκτες του George Daniels, μαζί με λατινικούς αριθμούς. 

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μία παρουσίαση του co-axial escapement που έχει χρησιμοποιήσει κατά κόρον η Omega. 

More Stories
Valentine’s Day: Bvlgari