Ένας νέος τρόπος παρουσίασης ρολογιών

Στο φετινό Salon QP στο Λονδίνο εγκαινιάστηκε ένας νέος τρόπος παρουσίασης των έργων της υψηλής ωρολογοποιίας, ως απάντηση στην απαίτηση των επισκεπτών μίας έκθεσης ρολογιού να μπορούν να θαυμάζουν από κοντά όλες τις μηχανικές και αισθητικές λεπτομέρειες ενός μηχανισμού ή μίας κάσας. 

Τα ρολόγια της Laurent Ferrier, όπως το Galet Micro-Rotor βρίσκονται σε μία ειδική προθήκη, η οποία φιλοξενεί το σύστημα Watchzoomer, το οποίο κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του στο Salon QP στη Saatchi Gallery. Το σύστημα αυτό εξοπλίζει την προθήκη με έναν μεγεθυντικό φακό, ο οποίος μπορεί να κινείται σε διάφορους άξονες για να μπορεί κανείς να παρατηρήσει τις λεπτομέρειες που είναι μη ορατές με γυμνό μάτι. 

Η κίνηση του μεγεθυντικού φακού συγχρονίζεται με την περιστροφή του ρολογιού στην προθήκη, επιτρέποντας την παρατήρηση κατά 360 μοίρες, ενώ ο μηχανισμός μπορεί να ενεργοποιείται και απενεργοποιείται κατά τη βούληση του επισκέπτη. 

Το concept αυτό έχει δημιουργηθεί από τον Xavier Dietlin, ο οποίος έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με ανάλογα συστήματα για εκθέσεις. Μπορείτε να το δείτε επί τω έργω στο βίντεο που ακολουθεί. 

More Stories
To νέο θαύμα της Urwerk