Ένα smart wearable για παιδιά από την LG

H LG λύνει ένα από τα βασικά προβλήματα των γονιών που ανησυχούν για τα παιδιά τους, με το LG Kizon, το οποίο είναι ένα wearable που φοριέται στον καρπό του χεριού.

Το KizON είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά που είναι ακόμα στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό και προσφέρει στους γονείς έναν εύκολο τρόπο να γνωρίζουν πάντα που βρίσκονται τα παιδιά τους. Χρησιμοποιώντας υπηρεσίες GPS και WiFi, το KizON παρέχει πληροφορίες για την τοποθεσία των παιδιών σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας έτσι στους γονείς να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τη θέση τους με το smartphone ή το tablet τους.

Με τη λειτουργία One Step Direct Call, οι γονείς μπορούν εύκολα να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους και να τους δώσουν ακόμα και πληροφορίες για τα διάφορα μέρη που βρίσκονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, με το KizON μπορούν και τα παιδιά να καλέσουν τους γονείς τους πατώντας το κουμπί One Step Direct Call, το οποίο κάνει κλήση σε προεπιλεγμένο αριθμό τηλεφώνου και μπορεί να αλλάξει μέσω smartphone ή tablet με λειτουργικό Android 4.1 ή οποιαδήποτε μεταγενέστερη έκδοση. Εάν το παιδί δεν απαντήσει σε μία από τις προεπιλεγμένες κλήσεις μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα, το KizON αυτόματα θα δεχτεί την κλήση, συνδέοντας τους γονείς και επιτρέποντάς τους να ακούσουν μέσω του μικροφώνου. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του KizON είναι η λειτουργία Location Reminder, που επιτρέπει στους ενήλικους να ρυθμίσουν τη συσκευή έτσι, ώστε να παίρνουν ειδοποιήσεις για τη θέση των παιδιών σε συγκεκριμένες ώρες μέσα στην ημέρα.

Η μπαταρία του KizON έχει διάρκεια ζωής 36 ωρών και οι γονείς ειδοποιούνται μέσω του smartphone τους όταν η μπαταρία του πέφτει στο 25 τοις εκατό. Η συσκευή που φοριέται στο χέρι, σαν βραχιόλι, είναι φτιαγμένη από οικολογική Πολυθιουραιθάνη (Polythiourethane –PTU), η οποία είναι αδιάβροχη και ανθεκτική στους λεκέδες. Μία μεγάλη επιλογή από αξεσουάρ βασισμένα σε δημοφιλείς χαρακτήρες καρτούν θα είναι διαθέσιμη για το KizON, το οποίο θα διατίθεται σε τρία όμορφα χρώματα: μπλε, ροζ και πράσινο.

Το KizON έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη Νότια Κορέα στις 10 Ιουλίου και θα είναι διαθέσιμο στις αγορές της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης το τρίτο τρίμηνο του χρόνου. Λεπτομέρειες για τη διαθεσιμότητά του και την τιμή του θα ανακοινώνονται σε κάθε χώρα ξεχωριστά.

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • Μνήμη: 64MB RAM / 125MB ROM

  • Μπαταρία: 400mAh

  • Μέγεθος: 34.7 x 55.2 x 13.9mm

  • Χρώματα: Blue / Pink / Green

  • Δίκτυο: 2G / 3G 

More Stories
H παρουσία της Roger Dubuis στη SIHH 24