Ένα ρολόι – πλανητάριο από την Van Cleef & Arpels

H Van Cleef & Arpels συνεχίζει να δημιουργεί ωρολογιακές δημιουργίες με εντυπωσιακά, θα έλεγε κανείς αναπάντεχα, καντράν. Το Poetic Complication Midnight Planetarium είναι ένα εντυπωσιακό ρολόι από όποια πλευρά και αν το κοιτάξει κανείς.

Πρόκειται για ένα αντρικό ρολόι με χρυσή κάσα το οποίο δείχνει σε πραγματικό χρόνο τη θέση της Γης σε σχέση με τα υπόλοιπα ουράνια σώματα του Ηλιακού μας συστήματος, καθώς περιστρέφονται γύρω από τον Ήλιο. Ένα πραγματικό πλανητάριο στο χέρι, δηλαδή. 

Ο κάθε πλανήτης περιστρέφεται στην πραγματική του τροχιά, δηλαδή εκτελεί μία πλήρη περιστροφή γύρω από τον Ήλιο, σε χρόνο ίσο με αυτόν που απαιτεί για να εκτελέσει την κίνηση αυτή και στο Σύμπαν. Έτσι, ο Κρόνος ολοκληρώνει την κίνησή του γύρω από τον Ήλιο σε 29 χρόνια, ο Δίας σε 12, ο Άρης σε 687 ημέρες, η Γη σε 365 ημέρες, η Αφροδίτη σε 224 και ο Ερμής σε 88 ημέρες. 

Ένα αστέρι με ουρά δείχνει την ώρα σε κλίμακα 24 ωρών στη στεφάνη. Όλοι οι πλανήτες είναι κατασκευασμένοι από πολύτιμους λίθους. Με ένα μικρό κόκκινο βέλος ο κάτοχος μπορεί να σημειώσει την τυχερή του ημερομηνία περιστρέφοντας τη στεφάνη με τους μήνες. Στο πίσω μέρος υπάρχει ένα ημερολόγιο με την ημέρα, τον μήνα και το έτος. Συνολικά, ο μηχανισμός αποτελείται από 396 μέρη και πρόκειται για ένα caliber που έχει κατασκευάσει η Roger Dubuis, τον αυτόματο μηχανισμό RD 821.

Η κάσα έχει διάμετρο 44 mm, είναι κατασκευασμένη από ροζ χρυσό. Μπορείτε να δείτε το ρολόι και στο ακόλουθο βίντεο. 

More Stories
Μια βόλτα στο περίπτερο της VC στη SIHH 2014