Ένα καινοτόμο αναλογικό ρολόι γεμάτο…υγρό!

To Ressence Type 3 δεν είναι ένα αναλογικό ρολόι όπως όλα τα άλλα. Αντί να υπάρχει ένα κενό ανάμεσα στο κρύσταλλο της κάσας των 44 mm και το καντράν, ο χώρος αυτός είναι γεμάτος με ειδικό υγρό που έχει ως αποτέλεσμα το να φαίνεται το καντράν σε ολόκληρο το κρύσταλλο. 

Ο μηχανισμός με το αυτόματο κούρδισμα είναι κατασκευασμένος από τιτάνιο και αποτελείται από 25 λίθους, ενώ το υγρό που περιβάλλει το καντράν είναι νάφθα. Συνολικά, αποτελείται από 407 μέρη, εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις την ώρα, έχει power reserve 36 ώρες. Μία ειδική βαλβίδα φροντίζει στο να διατηρείται σταθερή η πίεση στο εσωτερικό του. Υπάρχουν ενδείξεις ώρας, λεπτών, δευτερολέπτων, ένδειξη προ και μετά μεσημβρίας και ημερομηνία. 

Το εντυπωσιακό είναι ότι τα διάφορα υποκαντράν περιστρέφονται, καθώς εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με τους κλασικούς δείκτες για να διαβάζει κανείς την ώρα ή τα λεπτά. Εντυπωσιακό στοιχείο είναι επίσης και η παντελής έλλειψη κορώνας! Για τη ρύθμιση της ώρας, χρησιμοποιεί τον… άνεμο, σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν στο πίσω μέρος της κάσας. 

Αυτό το μοναδικό wadget έχει ενδεικτική τιμή 23.000 ευρώ και θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του στην φετινή Baselworld.  Εάν θέλετε να δείτε πώς λειτουργεί το ρολόι μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ

More Stories
Bell & Ross BR-X1