Δυσοίωνο το μέλλον των wearables;

Μπορεί να είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν ότι τα wearables και τα smartwatches είναι μία μόδα που θα περάσει σύντομα, και οι προβλέψεις των ειδικών για το 2015 έρχονται να ενισχύσουν την άποψη αυτή.

Λίγο πριν την αυγή του 2015, κορυφαία στελέχη της EMC κάνουν τις προβλέψεις τους σχετικά με τις τάσεις και τις τεχνολογίες που θα κυριαρχήσουν κατά το μεγαλύτερο μέρος της νέας χρονιάς. Αναφορικά με τα wearables,  η έκθεση της EMC σημειώνει: “Μπορεί οι φανατικοί της Apple σε ολόκληρο τον κόσμο να περιμένουν ότι, μετά την παρουσίαση του iWatch, θα παρουσιαστούν ακόμη περισσότερες wearable συσκευές. Δεν είμαστε τόσο βέβαιοι γι’ αυτό όμως. Κάθε άνθρωπος κάτω των 35 δεν φοράει πια ρολόι –  Μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων κάτω των 35 δεν φοράνε πλέον ρολόι. Αντίθετα χρησιμοποιούν το smartphone για οτιδήποτε. Πολλά wearables θα αποτύχουν εμπορικά…η αγορά θα συνεχίσει να στηρίζεται από όσους φορούν το ακουστικό Bluetooth στο αυτί τους ολόκληρη τη μέρα.

Παρόλα αυτά, αξίζει να αναφερθεί πώς δεν θα αποτύχει εντελώς ολόκληρη η wearable τεχνολογία. Αρκετά wearable προϊόντα θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην αγορά, καλύπτοντας εξειδικευμένες εφαρμογές – όπως τα FitBits ή τα Jawbones τα οποία παρακολουθούν βασικές παραμέτρους της υγείας και των δραστηριοτήτων των ανθρώπων, συνεχίζοντας να αναπτύσσονται και να ενσωματώνονται σε αθλητικά ρούχα, παπούτσια και εξοπλισμό.

More Stories
Συνεργασία Raymond Weil-VH1 Save The Music Foundation