Pride of Baltimore Classico Cloisonné

To Pride of Baltimore Classico Cloisonné είναι ένα νέο μοντέλο εξαιρετικά περιορισμένης κυκλοφορίας από την Ulysse Nardin, με το καντράν του να απεικονίζει ένα από τα θρυλικά πλοία του Πολέμου του 1812. 

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μadison ζήτησε από τους ιδιώτες εφοπλιστές να συνεργαστούν με το αμερικανικό ναυτικό, ως κουρσάροι. Οι καπετάνιοι και τα πληρώματα αυτά κατάφεραν να βυθίσουν ή να αιχμαλωτίσουν περίπου 1.700 βρετανικά πλοία και έμεινα γνωστοί ως Baltimore Clippers. Ένας από τους πιο διάσημους καπετάνιους ήταν ο Thomas Boyle από το “Chasseur”. To πλοίο του μετονομάστηκε σε “Pride of Baltimore”, αφότου κατάφερε να αιχμαλωτίσει το HMS St. Lawrence. 

Το Pride of Baltimore κοσμεί το καντράν του νέου ρολογιού της Ulysse Nardin, το οποίο έχει δημιουργηθεί με την τεχνική της επισμάλτωσης. Το αποτέλεσμα μέσα στην κάσα από ροζ ή λευκό χρυσό, διαμέτρου 40 mm είναι εντυπωσιακό. Στο εσωτερικό του υπάρχει ένας μηχανισμός με πιστοποίηση COSC, με αυτόματο κούρδισμα, power reserve 42 ώρες, o οποίος υποστηρίζει ώρα, λεπτά, δευτερόλεπτα και είναι αδιάβροχος μέχρι και τα 50 μέτρα. Το ρολόι φορά δερμάτινο λουράκι και θα παραχθεί σε μόλις 30 κομμάτια. 

More Stories
Το νέο Chronomaster «Big Eye» Yachting της Nivada Grenchen