Diversus: Η μάχη των καταδυτικών ρολογιών

Το δεύτερο Chronosplus Versus είναι γεγονός και αυτή τη φορά, ένεκα της καλοκαιρινής διάθεσης που επιτάσσει βουτιές στη θάλασσα ασχολείται με τα καταδυτικά ρολόγια. 

Εδώ παρουσιάζουμε δύο σειρές ρολογιών που γράφουν τη δική τους ιστορία κάτω από το βυθό, το Officine Panerai Luminor Submersible 1950 Collection και το Omega Seamaster Planet Ocean. Αμφότερες οι σειρές έχουν μερικές πολύ ενδιαφέρουσες υλοποιήσεις που θα έβρισκαν πολύ χρήσιμες οι φίλοι της υδάτινης περιπέτειας. 

Η σειρά καταδυτικών μοντέλων υπό τη γενική ονομασία Luminor Submersible 1950 αποτελείται από 3 καταδυτικά επαγγελματικά μοντέλα, τα Luminor Submersible 1950 2500m 3 Days Automatic Titanio, το Luminor Submersible 1950 3 Days Automatic Ceramica και το Luminor Submersible 1950 3 Days Power Reserve Automatic Bronzo. Το μοντέλο της σειράς που ξεχωρίζει είναι το πρώτο, το οποίο, όπως μας λέει και το όνομά του είναι αδιάβροχο μέχρι και στα 2500 μέτρα βάθος, καθώς είναι κατασκευασμένο από γυαλισμένο τιτάνιο. Ο μηχανισμός του είναι ο Panerai P9000 Caliber με 28 Λίθους, Power Reserve 3 ημέρες, εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις ανά ώρα, αποτελείται από 197 μέρη και υποστηρίζει ώρα, λεπτά, μικρά δευτερόλεπτα και ημερομηνία, σε μία κάσα με διάμετρο 47 mm. 

Από την άλλη μεριά η γκάμα των καταδυτικών ρολογιών της Omega έχει γνωρίσει πολλές διαφορετικές παραλλαγές και ενδιαφέρουσες υλοποιήσεις. Μία από τις πιο πρόσφατες είναι το Seamaster Planet Ocean 600M GoodPlanet, με ατσάλινη κάσα διαμέτρου 43,5 mm με βαλβίδα διαφυγής ηλίου στο 10. Στο εσωτερικό του υπάρχει ο μηχανισμός της Omega Co-Axial 8605, με σύστημα διαφυγής Co-Axial και ελατήριο τυμπάνου από πυρίτιο Si14. Πρόκειται για ένα μοντέλο εξαιρετικής αντοχής που προσφέρεται με εγγύηση 4 ετών. Οι δείκτες του έχουν επικάλυψη από λευκή SuperLuminova. Το ρολόι είναι αδιάβροχο στα 600 μέτρα. 

More Stories
Hermes Dressage L’Heure Masquee