O μαξιμαλισμός του Pasha de Cartier

Από τον εξωτικό θρύλο της γέννησής του κατόπιν παραγγελίας από τον πασά του Μαρακές, Thami El Glaoui, μέχρι τις σχεδιαστικές ακροβασίες των 80s και το περσινό, δυναμικό επαναλανσάρισμά του, το Pasha de Cartier παραμένει ένα ρολόι μαξιμαλιστικό, με πληθωρικές αναλογίες, που προδίδουν την καταγωγή του από το χέρι του Gérald Genta.

Φέτος, το διάσημο Pasha επανακάμπτει με δύο ανδρικά μοντέλα, που διατηρούν στο ακέραιο τα χαρακτηριστικά σχεδιαστικά στοιχεία του: το καπάκι της κορώνας με το cabochon ποίκιλμα, τα μπράτσα σε στυλ Vendôme που σχεδίασε ο Louis Cartier το 1934, τους μεγάλους αραβικούς αριθμούς σε γραμματοσειρά Art Deco, αλλά και το concept «τετράγωνο σε κύκλο», που εκφράζεται με την τετράγωνη μινουτιέρα σε αντιπαραβολή με τη στρογγυλή κάσα.

Το πρώτο μοντέλο είναι χρονογράφος και έρχεται σε δύο εκδοχές, με κάσα διαμέτρου 41mm από κίτρινο χρυσό 18Κ ή ατσάλι, η οποία φέρει περιστρεφόμενη στεφάνη, ενώ διαθέτει κορώνα και μπουτόν σεταρισμένα με ζαφείρι ή συνθετικό σπινέλιο κοπής cabochon. Ορατός από το ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού back, ο μηχανισμός που εξοπλίζει το ρολόι είναι ο in-house αυτόματος Caliber 1904-CH MC, ο οποίος εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 37 λίθους και προσφέρει power reserve 47 ωρών.

Με τη διάμετρο πάντα στα 41mm, το νέο three-hands της συλλογής έχει δίχρωμη κάσα από ατσάλι και κίτρινο χρυσό 18Κ, η οποία φέρει κορώνα σεταρισμένη με συνθετικό σπινέλιο. Εντός της χτυπά ο in-house αυτόματος Caliber 1848 MC, ο οποίος εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 23 λίθους και προσφέρει power reserve 40 ωρών. Αμφότερα τα μοντέλα είναι εφοδιασμένα με σύστημα QuickSwitch που επιτρέπει την εύκολη εναλλαγή ανάμεσα σε μπρασελέ και λουράκια από δέρμα αλιγάτορα χωρίς τη χρήση ειδικού εργαλείου. Τα ίδια τα μπρασελέ προσαρμόζονται τέλεια στις διαστάσεις του καρπού, χάρη στο σύστημα SmartLink.

Η δυνατότητα για personalization με χαράξεις της προτίμησής σας (π.χ. τα αρχικά σας) προσφέρεται σε δύο σημεία: στο πίσω μέρος της κάσας ή στον χώρο που αποκαλύπτεται κάτω από την κορώνα όταν αφαιρέσει κανείς το καπάκι της (εξαιρείται ο χρονογράφος). Σημειώστε πως μπορείτε να εγγράψετε το Pasha σας στην πλατφόρμα Cartier Care, που προσφέρει πρόσβαση σε customized υπηρεσίες.

Περισσότερες πληροφορίες για την Cartier εδώ. 

More Stories
Gos Watches Nordic Seasons “Spring”