Αστρικός και ηλιακός χρόνος μαζί σε ένα ρολόι

H Frédérique Constant Vintage Rally Healey Collection τιμά τη σχέση που έχει η ωρολογοποιία με τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και θα κυκλοφορήσει σε limited edition εκδόσεις.

Η σειρά αποτελείται από δύο αυτόματα μοντέλα και έναν αυτόματο χρονογράφο. Ο χρονογράφος είναι το μοντέλο FC392HVG6B6 με κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι και διάμετρο 43 mm, με ασημένιο καντράν. Έχει power reserve 46 ώρες, με ειδικά totalisers σε φόντο πράσινου χρώματος για να θυμίζουν τα αγνωστικά της Healey, ενώ υποστηρίζει και ημερομηνία στο 6. Φορά μαύρο δερμάτινο λουράκι με ραφές.

Τα δύο αυτόματα μοντέλα είναι τα FC303HS5B6 και FC303HV5B6, τα οποία φορούν αμφότερα τον μηχανισμό FC-303 με κάσα διαμέτρου 40 mm από ανοξείδωτο ατσάλι και power reserve 38 ώρες. Είναι αδιάβροχα στα 50 μέτρα και υποστηρίζουν ώρες, λεπτά, δευτερόλεπτα και ημερομηνία στο 6. Η διαφορά τους είναι στο χρώμα από το λουράκι και το υλικό των δεικτών.

Το εντυπωσιακό στοιχείο με το λουράκι είναι ότι έχει ρετρό σχεδιασμό με μεγάλες τρύπες στο εσωτερικό που το κάνουν να μη μοιάζει με κάνενα άλλο.

More Stories
ChronosPlus VideoPedia: Η ιστορία του Carl F.Bucherer