A. Lange & Söhne Triple Split: Μοναδικό στο είδος του

Πλάι στο Grand Complication του 2013 και το Terraluna του 2014, το διάσημο Triple Split είναι το ρολόι που καταδεικνύει πως, για την A. Lange & Söhne, η ωρολογοποιία είναι σοβαρή υπόθεση.

Με έτος λανσαρίσματος το 2018, το Triple Split είναι ένας μοναδικός στο είδος του χρονογράφος rattrapante, ο οποίος επιτρέπει στον χρήστη να μετρά πρόσθετα χρονικά διαστήματα διάρκειας ως 12 ωρών. Αυτή είναι η δεύτερη εκδοχή του, ξανά σε περιορισμένη έκδοση 100 κομματιών, με εύστοχα χρωματικά κοντράστ που αναβαθμίζουν όχι μόνο την εμφάνιση αλλά και την αναγνωσιμότητα ενός ρολογιού με δέκα δείκτες.

Περιβεβλημένο από κάσα στο ζεστό χρώμα του ροζ χρυσού, το καντράν έρχεται σε ψυχρό σκούρο μπλε και φέρει δύο υποκαντράν με φινίρισμα rhodié – ένα για τα μικρά δευτερόλεπτα και ένα για τα 30 λεπτά του χρονογράφου. Σε θέση εκκίνησης, οι τρεις επιροδιωμένοι δείκτες rattrapante για τα δευτερόλεπτα, τα λεπτά και τις ώρες βρίσκονται επάλληλα στους αντίστοιχους δείκτες του χρονογράφου.

Καθώς ο χρήστης ενεργοποιεί τη λειτουργία του χρονογράφου με το μπουτόν στο 2, τα τρία ζεύγη δεικτών συμβαδίζουν σε απόλυτο συγχρονισμό. Για να χωριστούν χρειάζεται να πιέσει το μπουτόν στο 10, οπότε οι δείκτες rattrapante αναλαμβάνουν να μετρήσουν ένα δεύτερο χρονικό διάστημα, ενώ οι ως πρότινος κρυμμένοι χρυσοί δείκτες του χρονογράφου συνεχίζουν τη μέτρηση του πρώτου χρονικού διαστήματος. Μόλις ο χρήστης πιέσει ξανά το μπουτόν στο 10, οι δείκτες rattrapante «προφταίνουν» τους δείκτες του χρονογράφου και συγχρονίζονται και πάλι μαζί τους.

Το μπουτόν στο 4 ενεργοποιεί τη λειτουργία flyback, στέλνοντας τα τρία ζεύγη δεικτών στο σημείο εκκίνησης, ενώ η επόμενη πίεση στο ίδιο μπουτόν θέτει σε λειτουργία την καταγραφή ενός νέου χρονικού διαστήματος. Σημειώστε πως το ζεύγος των δεικτών για τα λεπτά (στο υποκαντράν στο 3:30) κινείται με ακριβή άλματα, ενώ οι δύο δείκτες για τις ώρες (στο 12) τρέχουν με συνεχόμενη κίνηση. Λίγες γραμμές ακόμη οφείλουμε ν’ αφιερώσουμε στον Caliber L132.1, με χειροκίνητο κούρδισμα, ο οποίος, αποτελούμενος από 567 εξαρτήματα, είναι ένας από τους πολυπλοκότερους που έχει αναπτύξει ποτέ η A. Lange & Söhne. Είναι ορατός από το ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού πίσω μέρος της κάσας, από το οποίο ο χρήστης μπορεί να εκτιμήσει τεχνικά στοιχεία όπως οι δύο column wheels, αλλά και αισθητικές λεπτομέρειες όπως η γέφυρα του τυμπάνου, χαραγμένη με φλοράλ ποικίλματα, και οι γέφυρες του μηχανισμού, διάστικτες με κυανωμένες βίδες και πορφυρούς λίθους σε βιδωτούς δακτυλίους από χρυσό, οι οποίες είναι φινιρισμένες με κλασικά Glashütte Stripes.

Περισσότερες πληροφορίες για την A. Lange & Söhne εδώ. 

More Stories
H VC συμμετέχει στα European Artistic Craft Days