50 χρόνια DOXA Army

Στην 50η επέτειο γέννησης του DOXA Army, η  μάρκα τιμά την συνεργασία της με την επίλεκτη μονάδα δυτών του Ελβετικού Στρατού, επανεκδίδοντας, για πρώτη φορά, μια περιορισμένη έκδοση του διάσημου μοντέλου

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Ομοσπονδιακή Σύμβουλος Viola Amherd, Επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Τμήματος Άμυνας, Πολιτικής Προστασίας και Αθλητισμού DDPS, του Ελβετικού Στρατού, έδωσε την επίσημη αναγνώριση στη Doxa, και η μάρκα αποτίνει φόρο τιμής στη συνεργασία τους με μια επανέκδοση του εμβληματικού Doxa Army, σε περιορισμένη έκδοση 100 κομματιών, σε συνεργασία με την Watches of Switzerland.


Η συνεργασία της Doxa με τον Ελβετικό Στρατό ξεκίνησε το1969, όποτε και η μάρκα ανέπτυξε το Army, εύστοχα χαρακτηρισμένο «Στρατός». ένα ρολόι που η ίδια δήλωνε πως ήταν «Το ιδανικό ρολόι για στρατιωτικούς δύτες». Η χαρακτηριστική μαύρη κάσα, η μαύρη ματ καταδυτική στεφάνη και το μπεζ καντράν απέτρεπαν τις αντανακλάσεις και εξασφάλιζαν εξαιρετική αναγνωσιμότητα σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας.

Ο Jan Edöcs, Διευθύνων Σύμβουλος της DOXA, σχολιάζει: «Το DOXA Army είναι – λόγω της ιστορίας του με τον Ελβετικό Στρατό και του ασυνήθιστου πρωτότυπου σχεδιασμού του – ένα από τα πιο περιζήτητα vintage κομμάτια DOXA για συλλέκτες. Είναι πραγματικά χαρά και τιμή μας να φέρουμε αυτό το cult μοντέλο της μάρκας μας πίσω στην ενεργό δράση με αυτή τη νέα Limited Edition. Αυτή η επανέκδοση παραμένει επιμελώς πιστή στον αρχικό σχεδιασμό, με τη μαύρη ματ κεραμική κάσα και τον μηχανισμό ακριβείας με πιστοποίηση COSC να το φέρνουν πιο κοντά στην εποχή μας. Μετά την επίσημη αναγνώριση των Swiss Army Divers από την ελβετική ομοσπονδιακή σύμβουλο Viola Amherd πριν από έξι μήνες, αισθανόμαστε περήφανοι και προνομιούχοι που γιορτάζουμε όχι μόνο ένα εξαιρετικό ρολόι που γεννήθηκε πριν από 50 χρόνια, αλλά και την εξαιρετική συνεργασία με τον συνεργάτη μας ‘Watches of Switzerland ”.”

Tο ρολόι έρχεται με κάσα από μαύρο ματ κεραμικό, ενώ ο μηχανισμός περιβάλλεται από κάσα τιτανίου. Έχει διαστάσεις 42.5 mm x 44.5mm, φορά βιδωτή κορώνα και είναι αδιάβροχο στα 300 μέτρα. Το μπεζ καντράν έρχεται σε αντίθεση με τις μαύρες ενδείξεις και τους πορτοκαλί δείκτες, επενδυμένους με επίστρωση Super-LumiNova®. Ο αυτόματος μηχανισμός υποστηρίζει λειτουργίες ώρας, λεπτών, δευτερολέπτων και ημερομηνίας, ενώ προσφέρει power reserve 38 ωρών.

Περισσότερα εδώ.

 

More Stories
Το δυναμικό come-back του Casquette της Girard-Perregaux