Τρεις κολοσσοί ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο αριστούργημα

Ένα σύγχρονο αριστούργημα με ιστορικό μηχανισμό χρονομέτρου προκύπτει από την συνεργασία της Zenith, του Kari Voutilainen και της Philipps in association with Bacs & Russo

Μια μνημειώδης συνεργασία στον τομέα της ωρολογοποιίας γεννιέται. Η ZENITH διαθέτει για πρώτη φορά τον πιο βραβευμένο μηχανισμό της από τη χρυσή εποχή των διαγωνισμών χρονομέτρησης. Η ιδέα ξεκίνησε από τον Aurel Bacs και τον Alexandre Ghotbi της Phillips, με τους οποίους η ZENITH είχε ήδη συνεργαστεί για τη δημιουργία μοναδικών κομματιών και Limited editions. H Phillips in Association with Bacs & Russo κάλεσε τον ιδιαίτερα αγαπητό ανεξάρτητο ωρολογοποιό Kari Voutilainen, με σκοπό να αποκαταστήσει και να διακοσμήσει στο χέρι μια παρτίδα ιστορικών μηχανισμών της Zenith, Caliber135-Ο, οι οποίoi συμμετείχαν και κέρδισαν σε διαγωνισμούς. Το αποτέλεσμα είναι ένα σύγχρονο χρονόμετρο διαθέσιμο σε μια σειρά 10 τεμαχίων που πωλείται αποκλειστικά από τη Phillips in Association with Bacs & Russo.

Οι δέκα μηχανισμοί που επιλέχθηκαν για αυτήν την πολύ περιορισμένη έκδοση ανήκουν στις κατά σειρά νικητήριες χρονιές από το 1950 ως 1954, όταν το 135-O κέρδισε τον διαγωνισμό χρονομέτρου 5 συνεχόμενα χρόνια – ένα πραγματικά εντυπωσιακό κατόρθωμα για τη Zenith Laboratoire de Chronométrie.

Η συμβολή του Kari Voutilainen στην αποκατάσταση και το φινίρισμα αυτών των ιστορικών μηχανισμών τους εξύψωσε από ακατέργαστα κομμάτια του ανταγωνισμού σε δημιουργίες υψηλής ωρολογοποιίας. Ο Alexandre Ghotbi δήλωσε: «Αυτοί οι μηχανισμοί κατασκευάστηκαν για να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς. Δεν φτιάχτηκαν για να φοριούνται ή για να είναι αισθητικά ευχάριστοι. Οπότε, εάν επρόκειτο να φτιάξουμε ένα ρολόι χειρός από αυτό το θρυλικό μηχανισμό, από ποιον θα έπρεπε να ζητήσουμε να το πάει στο επόμενο επίπεδο; Αμέσως είπαμε τον Kari Voutilainen. Είναι o απόλυτος τεχνίτης».

Μάθετε περισσότερα για το εγχείρημα εδώ.

 

More Stories
IWC: Ingenieur Automatic 40