Το DATE Turquoise από την Moritz Grossmann

Ιστορική τεχνογνωσία που παρουσιάζεται σε μια δροσερή, νέα εμφάνιση, το νέο DATE Turquoise έρχεται με guilloché καντράν στο απόλυτο χρώμα του καλοκαιριού

Η αστραφτερή θάλασσα, η πισίνα, ο πάγος ενός παγετώνα: όλα μοιράζονται την ίδια τιρκουάζ απόχρωση, η οποια αποτελεί έμπνευση και δημιουργεί θετική αίσθηση. Με τη νέα εκφραστική εκδοχή DATE Turquoise, η Moritz Grossmann παρουσιάζει το επιτυχημένο μοντέλο με λειτουργία ημερομηνίας σε μια νέα, φρέσκια και συνάμα εκλεπτυσμένη εμφάνιση.


Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό αυτού του ρολογιού είναι το όμορφο καντράν του σε τιρκουάζ χρώμα. Η ειδική έκδοση, η οποία περιορίζεται σε 18 τεμάχια, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το εξαιρετικό εργοστάσιο Comblémine από την Kari Voutilainen στο Val-de-Travers της Ελβετίας. Το ιριδίζον guilloché στο κεντρικό καντράν και τα δευτερόλεπτα τραβούν τα βλέμματα και θα δώσουν σε κάθε εμφάνιση μια ιδιαίτερη καλοκαιρινή πινελιά. Τη νέα εμφάνιση ολοκληρώνει η κάσα από γυαλισμένο ατσάλι, που ενσωματώνει ένα εντελώς νέο στοιχείο για την σειρά DATE.

Το Guilloché αποτελεί μια αρχαία τέχνη που έχει τις ρίζες της στην καλλιτεχνική τόρνευση του ξύλου και διδάχθηκε κυρίως σε υψηλούς αριστοκρατικούς κύκλους τον 16ο-18ο αιώνα. Ένα γεωμετρικό σχέδιο που περιλαμβάνει πολλές λεπτές γραμμές είναι χαραγμένο στο καντράν. Πρόκειται για μια εξαιρετικά απαιτητική εργασία που πρέπει να εκτελείται με πλήρη συγκέντρωση και εξαιρετική οπτική κρίση για να εξασφαλιστεί σταθερό βάθος και απόσταση μεταξύ των γραμμών. Μόνο με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται η εντύπωση της τέλειας κανονικότητας. Οι εξαιρετικά λεπτές αυλακώσεις γυαλίζονται με τη χρήση ενός διαμαντιού, που δίνει τις συναρπαστικές αντανακλάσεις του φωτός, που θυμίζουν αυτές στο νερό.

Η κλίμακα λεπτών έχει μετακινηθεί ελαφρώς προς τα μέσα, δημιουργώντας χώρο για την πλήρη κλίμακα ημερομηνίας από το 1 έως το 31. Οι ενδείξεις του καντράν σε μπλε έρχονται σε έντονη αντίθεση με το ανοιχτό φόντο. Οι ώρες και τα λεπτά αποτυπώνονται με κουκίδες σε ένα ασημένιο δακτύλιο. Οι δείκτες έρχονται σε σχήμα λόγχης και είναι χειροποίητοι και φινιρισμένοι στο εργοστάσιο και στη συνέχεια βάφονται με μπλε χρώμα για να ταιριάζουν με τις περιφερειακές ενδείξεις της ημερομηνίας. Ο μπλε δείκτης ημερομηνίας είναι επίσης περίτεχνα κατασκευασμένος στο χέρι.

Η ένδειξη ημερομηνίας, είναι μια complication σε ζήτηση και μια σχετικά πρόσφατη εξέλιξη στην ιστορία του μηχανικού ρολογιού χειρός. Μόλις στις αρχές του 20ου αιώνα άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα ρολόγια χειρός με ημερομηνία. Μια μοναδική πτυχή του DATE Turquoise είναι ο αυτόματος μηχανισμός 100,3, που επιτρέπει στην ώρα και την ημερομηνία να ρυθμιστούν λίγο πριν τα μεσάνυχτα και αμέσως μετά τα μεσάνυχτα, ενώ η ημερομηνία μπορεί να ρυθμιστεί προς τα εμπρός και προς τα πίσω ανά πάσα στιγμή ενώ η κίνηση του μηχανισμού συνεχίζεται αδιάκοπα.


Το DATE Turquoise περιορίζεται σε 18 κομμάτια παγκοσμίως και διατίθεται έναντι 42.500 ευρώ. Το ρολόι συμπληρώνεται από ένα λεπτό ραμμένο στο χέρι λουράκι από μαύρο δέρμα αλιγάτορα.

Δείτε περισσότερα εδώ.

More Stories
H.Moser & Cie Nomad Dual Time