Τα ζωηρά σχέδια της Rolex

Τα «celebration dials» σε δύο νέες σειρές μοντέλων Oyster Perpetual και Oyster Perpetual Day-Date 36 ήταν μια από τις πιο ευχάριστες και εξαιρετικά απρόσμενες εκπλήξεις της Rolex πέρσι.

Τα ρολόγια της συλλογής Oyster Perpetual έρχονται σε τρία μεγέθη, 31mm, 36mm και 41mm και έχουν λακαριστό καντράν διακοσμημένο με μοτίβο φυσαλίδων.

Σε διάφορες διαμέτρους και υπογραμμισμένες με μαύρο περίγραμμα, οι φυσαλίδες αυτές φέρνουν στο παρόν τα ζωηρά χρώματα που ζωντάνεψαν τα καντράν της ίδιας συλλογής το 2020: ροζ κουφετί, τιρκουάζ, κίτρινο, κοραλλί και πράσινο. Περιβάλλονται από ατσάλινες (Oystersteel) κάσες, οι οποίες συνδυάζονται με μπρασελέ Oyster, αμφότερα με σατινέ φινίρισμα.

 

Τα ρολόγια διαμέτρου 31mm λειτουργούν με τον αυτόματο Caliber 2232 με power reserve 55 ωρών, ενώ τα ρολόγια διαμέτρου 36mm και 41mm λειτουργούν με τον αυτόματο Caliber 3230 με power reserve 70 ωρών. Στα μοντέλα Oyster Perpetual Day-Date 36, τώρα, η Rolex έχει παίξει όχι μόνο με τη διακόσμηση, αλλά και με τις ενδείξεις, αποδίδοντας σε κάθε ημέρα ένα διαφορετικό συναίσθημα. Στο τοξωτό παράθυρο στο 12, οι ενδείξεις των ημερών έχουν αντικατασταθεί από λέξεις-κλειδιά που προσφέρουν έμπνευση για κάθε ημέρα της εβδομάδας: Happy, Eternity, Gratitude, Peace, Faith, Love και Hope.

 

Στο παράθυρο της ημερομηνίας αντίστοιχα, εναλλάσσονται 31 αποκλειστικά emojis (καρδιά, πασχαλίτσα, πάντα, κολοκύθα, χιονονιφάδες και πολλά ακόμη, συμπεριλαμβανομένου του χαρακτηριστικού στέμματος). Το μοτίβο του παζλ που κοσμεί το καντράν έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με την τεχνική champlevé με σμάλτα σε έντονο φούξια, πορτοκαλί, τιρκουάζ, πράσινο και κίτρινο, ενώ στις ενδείξεις των ωρών έχουν τοποθετηθεί ζαφείρια κοπής baguette σε έξι διαφορετικές αποχρώσεις.

Το απρόσμενο αυτό ρολόι έρχεται σε τρεις εκδοχές, με κάσα και μπρασελέ President από κίτρινο, λευκό ή ροζ (Everose) χρυσό 18Κ. Ο μηχανισμός που χτυπά στα ενδότερα είναι ο αυτόματος Caliber 3255 με power reserve 70 ωρών. Όλα τα ρολόγια συνοδεύονται από πιστοποίηση Superlative χρονομέτρου, που επιτρέπει απόκλιση στο εύρος των -2/+2 δευτερολέπτων ανά ημέρα.

Αντιπρόσωπος: Rolex SA

More Stories
Only Watch-Hublot: Pop Art & Σύγχρονος κυβισμός