Ο Leonardo Di Caprio επενδύει στην ωρολογοποιία

Η ID Genève ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση ενός κύκλου χρηματοδότησης CHF 2.000.000  με τη συμμετοχή του ηθοποιού και περιβαλλοντικού συνήγορου Leonardo DiCaprio.

Η ID Genève ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 έχει ήδη κερδίσει ευρεία αναγνώριση για τη δέσμευσή της να σχεδιάζει και να παράγει ρολόγια υψηλής ποιότητας με τη μεγαλύτερη δυνατή βιωσιμότητα, χρησιμοποιώντας μόνο ανακυκλωμένα, επαναχρησιμοποιούμενα και ανανεώσιμα υλικά καθώς και καινοτόμες διαδικασίες, με αποτέλεσμα σημαντικά χαμηλότερο αποτύπωμα CO2 από τον μέσο όρο του κλάδου.


O πρώτος κύκλος ακολουθεί την επιτυχία της εναρκτήριας συλλογής ρολογιών Circular 1 της ID Genève που κυκλοφόρησε το 2021, η οποία εξαντλήθηκε εντός εβδομάδων. Η πιο πρόσφατη συλλογή ρολογιών τους, Circular S, είναι κατασκευασμένη από 100% ανακυκλωμένο ατσάλι που έχει επαναλυθεί σε ηλιακό κλίβανο, μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα κατά 165. Οι ιμάντες ρολογιών, κατασκευασμένοι από φυτικές πηγές και 100% κομποστοποιήσιμοι, απηχούν τη δέσμευση για την ελαχιστοποίηση των απορριμμάτων και τη μεγιστοποίηση της επαναχρησιμοποίησης. Το ίδιο ισχύει και για τα υλικά συσκευασίας που χρησιμοποιεί η ID Geneve, τα οποία προέρχονται από μυκήλιο και φύκια.


Η επένδυση του Leonardo DiCaprio στην ID Genève αποτελεί παράδειγμα της δέσμευσής του να ενθαρρύνει θετικές περιβαλλοντικές αλλαγές και να υποστηρίζει επιχειρήσεις που ευθυγραμμίζονται με τις αξίες του. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να είμαι επενδυτής στην ID Genève, μια μάρκα που οδηγεί τις αλλαγές στη βιομηχανία πολυτελείας και όχι μόνο, με τη συνεχή καινοτομία και την εστίαση στις αρχές της κυκλικής οικονομίας».


«Πάντα μας ενδιέφερε να συνεργαστούμε με έναν παγκόσμιο περιβαλλοντικό υποστηρικτή όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και είμαστε ενθουσιασμένοι που αυτή η συνεργασία πραγματοποιήθηκε. Ελπίζουμε ότι αυτή η συνέργεια όχι μόνο θα μας δώσει μια πιο δυνατή φωνή στην υπεράσπιση βιώσιμων πρακτικών, αλλά θα εμπνεύσει και θα προκαλέσει τους συναδέλφους μας στον τομέα της πολυτελείας και όχι μόνο να δώσουν προτεραιότητα στις περιβαλλοντικές πρακτικές». δήλωσε ο Nicolas Freudiger, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της ID Genève.

More Stories
Η νέα συλλογή Cellini της Rolex