Οι ιππότες της στρογγυλής τραπέζης αναγεννούνται στο εντυπωσιακό καντράν του νέου Roger Dubuis

Μια μαγευτική σκηνή της ιστορίας των ιπποτών κοσμεί το νέο Knights of the Round Table της manufacture

 

Πάθος, αφοσίωση και τόλμη. Επί χιλιάδες χρόνια οι κώδικες των ιπποτών παραμένουν σταθεροί,. Η Roger Dubuis τους τιμά με ένα ακόμα ρολόι που αγκαλιάζει τη νοοτροπία της και την αποστολή της να αμφισβητεί διαρκώς τους κανόνες του παιχνιδιού και να ανεβάζει τον πήχη στην Υψηλή Ωρολογοποιία, βάζοντας το λιθαράκι της στο μέλλον του χώρου.

Φέτος, εξελίσσει την εμβληματική της συλλογή Knights of the Round Table, με ένα ρολόι τόσο εντυπωσιακό που θέτει ένα νέο πρότυπο για τα standards του maison. Έχει διακοσμηθεί με σπάνια καλλιτεχνική μαεστρία, δεξιοτεχνία και δημιουργικότητα. Η αρρενωπή κάσα διαμέτρου 45mm έχει κατασκευαστεί από ροζ χρυσό και εναλλάσσει ματ και γυαλιστερή επεξεργασία, η στεφάνη φέρει τις χαρακτηριστικές τριγωνικές εγκοπές της μάρκας, ενώ για την κορώνα χρησιμοποιήθηκε κόκκινο γυαλί Murano μαζί με ροζ χρυσό.

Στο εσωτερικό της φιλοξενεί μία επική στιγμή στην ιστορία των Ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης, όπου στα μυστηριώδη βάθη ενός ξεχασμένου τόπου, οι δώδεκα γενναίοι ιππότες της ετοιμάζονται να υπερασπιστούν το βασίλειό τους, αυτή τη φορά ενάντια στη δύναμη της βαρύτητας. Το έδαφος από κάτω τους μοιάζει να σπάει και η γη αρχίζει να ραγίζει. Οι ιππότες τάσσονται ενάντια στον αόρατο εχθρό τους σε δώδεκα διαφορετικές στάσεις. Φιλοτεχνημένοι από ροζ χρυσό 18Κ, έχουν σμιλευτεί με δεξιοτεχνία, από έμπειρο τεχνίτη της μικρο-γλυπτικής, και έχουν τοποθετηθεί στις 12 ενδείξεις της ώρας.

Ο χαρακτήρας συμπληρώνεται με τη δική του μεσαιωνική πανοπλία, ασπίδα και κράνος και έχει υψώσει το όπλο του σε στάση έτοιμη για μάχη. Η κάθε μοναδική φιγούρα έχει τοποθετηθεί πάνω σε κόκκινη φλάντζα από γυαλί Murano, για την τοποθέτηση του οποίου απαιτείται συναρμολόγηση στο χέρι. Ένα δαχτυλίδι από κρύσταλλο ζαφειριού έχει τοποθετηθεί στρατηγικά κάτω από την στεφάνη, προκειμένου ο χρήστης να μπορεί να θαυμάσει την περίτεχνη σκηνή με ευκολία.

Στο κέντρο του καντράν την παράσταση κλέβει η ραγισμένη γη, που μοιάζει να κινείται. Το εφέ έχει επιτευχθεί χρησιμοποιώντας μαύρο γυαλί Murano και κόκκινο βερνίκι, και είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Μέρος της μεγάλης βενετσιάνικης παράδοσης, το γυαλί Murano αντικατοπτρίζει το φως με μοναδικό τρόπο εντείνοντας την αίσθηση των χρωμάτων.

Το ρολόι εξοπλίζει ο αυτόματος μηχανισμός Monobalancier RD821, τα μέρη του οποίου έχουν φινιριστεί στο χέρι σύμφωνα με το Poinçon de Genève, μιας από τις πιο αξιόπιστες σφραγίδες ωρολογοποιίας. Από το πίσω μέρος του ρολογιού είναι ορατός ο μηχανισμός και κυρίως ο ρότορας. Επανασχεδιασμένος αποτελείται από σχήματα πυραμίδας με κλίση, ενώ περιμετρικά του κρύσταλλου ζαφειριού έχει χαραχτεί ο όρκος που ειπώθηκε, όπως λέει ο μύθος, από όλους τους ιππότες που προσπάθησαν να υπερασπιστούν τον βασιλιά Αρθούρο: «Γύρω από αυτό το τραπέζι, οι πιο γενναίοι ιππότες θα συγκεντρωθούν ως ίσοι. Θα ξεκινήσουν να αναζητήσουν την περιπέτεια, να διορθώσουν τα λάθη, να προστατεύσουν τους αδύναμους και να ταπεινώσουν τους περήφανους».

Το ρολόι διατίθεται σε περιορισμένη έκδοση 28 κομματιών, είναι αδιάβροχο στα 30 μέτρα και συνδυάζεται με τρισδιάστατο δερμάτινο λουράκι, έναντι περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Βρείτε το στα κοσμηματοπωλεία Patseas.

 

More Stories
Patek Philippe Sky Moon Tourbillon Rare Handcrafts: Μπαρόκ αριστούργημα