Τα νέα Lvcea του οίκου Bvlgari μιλούν τη γλώσσα του φωτός

Πλάι στα μελωδικά αριστουργήματα της σειράς Octo και τα πολυτελή Serpenti του, το maison παρουσίασε στο ψηφιακό LVMH Watch Week τέσσερα γυναικεία μοντέλα με καντράν από αβεντουρίνη ή ροζ mother of pearl

 

Φέτος, το «καθημερινό» ρολόι του maison συλλαμβάνει και εκπέμπει τη μαργαριταρένια φωτεινότητα του ουρανού, χρησιμοποιώντας τεχνητό αβεντουρίνη, διάστικτο με μικροσκοπικά, λαμπερά «αστέρια», ή ροζ mother of pearl, που παραπέμπει στην απαλή λαμπρότητα της αυγής. Σύνθετα στην κατασκευή τους, τα καντράν των ρολογιών έχουν φιλοτεχνηθεί σύμφωνα με την αναγεννησιακή τεχνική μαρκετερί intarsio ή tarsia lignea.

Αυτή προϋποθέτει την κοπή 37 μικροστοιχείων από αβεντουρίνη ή mother of pearl, τη διαμόρφωση όψεων και τη συναρμολόγησή τους σ’ ένα γεωμετρικό σύνολο απόλυτης ακρίβειας, το οποίο αποτίνει φόρο τιμής στα αρχαία ηλιακά ρολόγια και στον ίδιο τον ουρανό της Ρώμης. Το τρισδιάστατο καντράν φωτίζουν περαιτέρω τα διαμάντια που έχουν τοποθετηθεί στις ενδείξεις των ωρών.

 

Τα ρολόγια έρχονται σε δύο διαστάσεις, με κάσες από γυαλισμένο ατσάλι διαμέτρου 28mm ή 33mm, καντράν από αβεντουρίνη ή mother of pearl αντίστοιχα, και κορώνα σεταρισμένη με ρουμπελίτη κοπής cabochon και διαμάντι. Τα μοντέλα διαμέτρου 33mm φέρουν στεφάνη σεταρισμένη με διαμάντια και 11 ακόμη διαμάντια στις θέσεις των ενδείξεων των ωρών (εκτός από το 3, όπου βρίσκεται το παράθυρο της ημερομηνίας): 55 διαμάντια στο σύνολο, βάρους 1,40cts.

Ορατός από το ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού πίσω μέρος της κάσας είναι ο αυτόματος Caliber B77, ο οποίος προσφέρει power reserve 42 ωρών. Τα μικρότερα μοντέλα (28mm) λειτουργούν με μηχανισμό quartz και φέρουν lugs σεταρισμένα με λευκά διαμάντια, συν 12 ακόμη διαμάντια στο καντράν, στις ενδείξεις των ωρών – 33 στο σύνολο, βάρους 0,42cts. Και τα τέσσερα ρολόγια φορούν λουράκι από δέρμα αλιγάτορα σε μπλε ή κόκκινο χρώμα, με ασορτί εξώραφα.

 

More Stories
Δύο νέες boutiques για την IWC στις ΗΠΑ